Arriba el dia més estiuenc del que portem d’any, però canvis al final del cap de setmana

Les TºC toquen sostre i es poden superar els 30ºC en algun punt, però punts del sud i la costa tornaran a ser una excepció. Diumenge començaran a arribar canvis

L’estiuet que estem vivint aquests dies a diversos punts de Catalunya toca sostre aquest dissabte amb calor atípica per l’època al prelitoral i a l’interior, on la majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º, però es podran assolir els 31º o 32º a Ponent i interior de l’Ebre. Per tant, serà un dia clarament de màniga curta a moltes comarques i de posar-se crema solar si fem activitats a l’exterior durant hores per no cremar-nos. Tan sols a la costa i punts del sud els termòmetres seran semblants o lleugerament més baixos. 

Tot plegat amb sol força radiant i sense pluja, però en trams de la costa hi haurà alguns núvols baixos, boires i més fresca. Diumenge arriben canvis en forma de més intervals de núvols i alguns ruixats a la tarda. Tot plegat tindrà continuïtat la setmana vinent amb més fresca.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dissabte 8 de maig

De cara al primer dia del cap de setmana, el dissabte 8 de maig, la notícia serà, sense cap mena de dubte, la temperatura, ja que tocarà sostre amb calor clarament atípica per l’època a tot l’interior i al prelitoral, on la majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º. No obstant, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es poden assolir els 31º o 32º. L’ascens més marcat el viurem a les comarques de Girona. Tot plegat amb força sol en conjunt i tan sols el pas d’alguns núvols alts i prims.

L’excepció d’aquesta situació serà, de nou, la costa, on hi haurà diversos trams amb núvols baixos i boires, sobretot a la Costa Daurada. Això, juntament amb el vent marítim encara fred, farà que els termòmetres quedin més frenats, inclús una mica més que les últimes hores, amb entre els 19º i 24º, valors molts semblants als del Pirineu. Vent del sud moderat a la tarda a la Costa Brava i nuvolades inofensives a muntanya.

Mapa de previsió a Catalunya el 8 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 9 de maig

Pel que fa al diumenge, 9 de maig, el temps començarà a canviar. Tot i que seguirà l’ambient càlid al migdia i hi haurà estones de sol, les nuvolades i intervals de núvols aniran a més arreu en una jornada menys lluïda que la del dissabte. Ja al matí pot caure algun ruixat o plugim a l’oest i Pirineu de Lleida, però serà a la tarda i vespre quan arribaran xàfecs per Ponent, Pirineu, Prepirineu i zones del sud. Unes precipitacions que, al llarg de la nit i matinada de dilluns, poden arribar a més comarques, localment amb tempesta.

Aquests canvis en el cel aniran acompanyats d’una baixada de les temperatures, sobretot a l’interior, mentre que a la costa encara es notarà poc aquest descens. Seguirà l’ambient càlid, però ja no s’assoliran els 30º enlloc.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 de maig del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Setmana primaveral

Tot plegat serà el preludi d’una setmana vinent més moguda i primaveral, ja que els ruixats i xàfecs poden anar apareixent aquí i allà els primers dies, mentre que les temperatures seguiran baixant i es normalitzaran, localment una mica baixes per l’època a punts de l’interior i del nord. Sembla que podrien tocar fons entre dimarts i dimecres. Una situació encara amb un grau d’incertesa elevat que haurem d’anar seguint, però està clar que posarem punt final a aquest estiuet. 


Comentaris

envia el comentari