IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Diumenge per gaudir però canvis importants a la vista: el temps a Catalunya el diumenge 16 de febrer del 2020

Sol en conjunt però restes de núvols baixos a zones de la costa l’últim dia del cap de setmana. Dilluns toquen sostre els termòmetres i dimarts torna l’hivern

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Pocs canvis s’esperen en el temps aquest diumenge, 16 de febrer, a Catalunya, amb el sol com a gran protagonista però encara amb boires i núvols baixos en trams de la costa que seran inofensius. Les temperatures pujaran una mica més i tocaran sostre dilluns, a l’espera d’una clara refrescada hivernal dimarts. 

Els núvols no desapareixen de la costa

Pel que fa a les boires i intervals de núvols baixos, seguiran apareixent a molts punts de la costa i zones properes, tot i que no estarà ennuvolat tota la jornada ni molt menys. No s’espera pluja i el sol serà el gran protagonista a gran part de Catalunya en un dia radiant i per aprofitar, tan sols enterbolit en alguns moments per l’arribada de bandes de núvols alts i prims inofensius. Boires matinals a l’interior.

A la tarda bufarà el vent de garbí amb alguns cops forts entre la costa de Barcelona i la Costa Brava, cosa que pot accentuar més la sensació de fresca en aquests punts. Les ventades aniran a la baixa a partir del vespre.

Temperatures atípiques

Els termòmetres seguiran alts per l’època i, inclús, pujaran una mica més, amb la majoria de màximes entre els 15º i 20º, puntualment més altes al sud de Catalunya, interior del nord-est i Catalunya Central. No obstant, al litoral quedaran més frenades i es mouran de 13º a 18º amb ambient més fresc, per la presència de núvols i la influència de l’aigua del mar, que es troba encara freda.

De nit seguirà el fred moderat amb molta humitat, amb moltes mínimes entre els 3º i 8º, puntualment més baixes al Pirineu on hi haurà alguna tímida glaçada aïllada. A la costa, es rondaran els 10º o 12º.

Ja arriben els canvis

De cara a dilluns, les temperatures tocaran sostre i l’ambient serà pràcticament primaveral, però ja a la segona meitat del dia i sobretot a partir del dimarts, els termòmetres baixaran clarament i recuperarem els valors més normals per l’època, més aviat hivernals. Un descens, però, que no durarà molts dies, ja que, de cara al següent cap de setmana, la ‘calor’ es tornarà a disparar. 

El temps a Barcelona

Si ens fixem en el temps previst a la capital catalana, el sol es combinarà amb alguns núvols baixos poc importants amb un ambient que serà entre fresc i suau. La setmana que ve baixaran els termòmetres.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el sol i els núvols baixos també es combinaran sense més conseqüències, amb unes temperatures que seran més aviat fresques, tot i que al migdia se superaran fàcilment els 16º.

El temps a Girona

Els intervals de núvols baixos i les boires seguiran aquest diumenge a Girona, tot i que sense més conseqüències i més trencats segurament que dissabte. Les temperatures pujaran una mica més.

El temps a Lleida

Jornada plàcida a la ciutat de Lleida amb força sol en conjunt i tan sols l’arribada d’algunes bandes de núvols inofensius. Temperatures màximes al voltant dels 20º i ambient de fred moderat de nit.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol serà el protagonista en un dia força radiant per aprofitar i temperatures que es mantindran semblants, amb màximes al voltant dels 18º.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també hi haurà un cel assolellat en un diumenge molt tranquil i temperatures sense grans canvis. La setmana que ve baixaran els termòmetres amb ambient més normal per l’època. 


Comentaris

envia el comentari