Horripilant: Apareixen a les platges catalanes restes de persones desaparegudes després de l'últim temporal

Després del 'Glòria', són almenys tres famílies les que hauran trobat als seus parents desapareguts

Imatge de l'impacte del temporal Glòria a la costa
El 'Glòria' ha portat restes humanes a les costes catalanes | Arxiu
 

El temporalGlòria, a més de provocar desbordaments de rius i esllavissades, també ha fet aparèixer restes humanes diverses. Això ha fet créixer la incertesa entre els familiars de persones que porten desaparegudes des de fa mesos o anys. Un exemple són les restes localitzades a Masquefa (Anoia), que se sospita que poden ser les de Liberto, un home de 82 anys que va desaparèixer el passat 8 de setembre.

El cas de Martos Borrayo

El cas més sonat és el dels familiars de Martos Borrayo, el veí de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) que va desaparèixer el dia 4 de novembre del 2017 mentre buscava bolets pels boscos de Montcalb, al municipi de Guixers (Solsonès). La família, que mai ha perdut l'esperança, va decidir tornar a pentinar la zona després de les pluges i aquest cop van trobar un crani humà que segurament correspon al seu desaparegut. 

En una segona inspecció al mateix lloc, es van trobar més restes òssies i objectes personals, entre els quals estava el DNI de Borrayo. Pels seus familiars, aquestes troballes representa una certesa que finalment l'han trobat.

Tot i això, ara s'hauran de fer les proves d'ADN per certificar la identitat de les restes, fet que obrirà un altre temps d'espera que consideren «cruel». Els Mossos d'Esquadra han comunicat que aquest procés pot arribar a tardar fins a 8 mesos. La família creu que és molt de temps i que és una espera que els allarga el patiment de manera innecessària i reclamen que en casos de persones desaparegudes es doni prioritat.

Apareix una mandíbula al Delta de l'Ebre

Un jove veí de Sant Carles de la Ràpita va trobar una mandíbula humana a la platja del Trabucador, al Delta de l'Ebre, mentre passejava, precisament, per veure els efectes del temporal. Els Mossos se'n va fer càrrec d'aquestes restes. S'intentarà treure'n l'ADN i comprovar si consta a la base de dades de persones desaparegudes i intentar identificar-la.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari