El temps a Catalunya ➤➤ previsió méteo pel 10 de gener

L’aigua caurà majoritàriament al matí a Barcelona, Girona, Pirineu i a la costa amb neu a 1.000 metres. El vent del nord entrarà amb ganes i aixecarà moltes boires

Mapa de previsió a Catalunya el divendres 10 de gener del 2019
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Deu dies després de l’entrada al nou any, per fi tindrem els primers canvis importants en el temps aquest divendres, 10 de gener, amb l’arribada d’un embossament d’aire fred que ens portarà pluges, neu i, posteriorment, vent amb menys boires. No obstant, tot plegat serà un vist i no vist, ja que el cap de setmana torna la calma anticiclònica. 

Pluja i neu a 1.000 metres

Pel que fa a les primeres precipitacions del 2020, la nuvolositat anirà a més de nit i entre la matinada i mig matí plourà al Pirineu i comarques de Barcelona i Girona principalment, sense descartar xàfecs a altres punts de forma més dèbil. A partir de mig matí i fins a primera hora de la tarda, també arribarà pluja més feble a les comarques de Tarragona, mentre que seguirà precipitant a la cara nord del Pirineu.

La majoria de registres seran poc importants, amb entre 2 i 10 l/m², però on més aigua s’espera és a la costa i prelitoral de Barcelona, on es poden fregar els 15 l/m² de forma puntual. Una aigua que, en conjunt, caurà entre feble i moderadament sense fer mal en cap cas. No oblideu els paraigües quan sortiu de casa al matí.

L’altra notícia de la jornada serà la neu, que baixarà ràpidament de cota dels 1.500 als 1.000 metres en general, potser una mica més alta al sud de Catalunya. Per tant, es podrà veure nevar fora de l’àrea del Pirineu, en zones com ara el Montseny, els Ports o les parts més altes de les muntanyes de Tarragona. Localment es poden acumular fins a 5 centímetres de neu nova.

Baixada de les temperatures

Pel que fa a les temperatures, baixaran en general de forma clara i algunes mínimes es poden donar al final de la jornada, ja que de nit els núvols faran que quedin més altes. Molts valors nocturns es mouran entre -4º i 1º al Pirineu, -2º i 3º a l’interior i de 4º a 9º a la costa. Pel que fa a les màximes, quedaran clarament més curtes amb entre 9º i 14º la majoria, més baixes al Pirineu i altiplà Central.

Més vent i treva de les boires

Un cop passi el front, la tarda quedarà força tranquil·la i tornarà a lluir el sol, alhora que entrarà el mestral al sud de Catalunya i la tramuntana a l’Empordà. Aquesta ventada, que no serà important, permetrà que les boires s’aixequin més i el sol aparegui a més llocs de Ponent on porten molts dies sota la gèlida boira. No obstant, no desapareixeran del tot els següents dies, però la situació millorarà amb temperatures que pugen.

Dissabte torna la calma, però amb fred

De cara a dissabte, el temps serà molt tranquil i tindrem una jornada radiant arreu amb sol i cap núvol. Ta sols hi haurà les boires matinals a punts de l’altiplà Central que, localment, poden ser persistents, tot i que no tant com els últims dies. Fred intens de nit i primeres hores amb glaçades extenses, però pugen una mica les màximes amb ambient hivernal. Dia per aprofitar en general, amb vent seguirà bufant als dos extrems del territori, si bé anirà clarament a la baixa.

Mapa de previsió a Catalunya el dissabte 11 de gener del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge sense canvis

De cara a diumenge, tindrem una situació calcada a la de dissabte, amb fred marcat de nit i a primera hora, més bonança al migdia (tot i que continua l’ambient hivernal) i sol que dominarà de forma decisiva arreu. Tan sols continuaran algunes boires a Ponent, mentre que, en l’inici de la propera setmana, tindrem alguns canvis, a l’espera d’un temps possiblement més complicat el següent cap de setmana. 

Mapa de previsió a Catalunya el diumenge 12 de gener del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

El temps a Barcelona

Pel que fa a la capital catalana en concret, divendres haurem d’agafar els paraigües, ja que plourà al matí amb una tarda que quedarà més tranquil·la. De cara al cap de setmana, la calma i el cel radiant dominaran, tot i que de nit farà fred marcat.

El temps a Tarragona

Pel que fa a Tarragona, el temps també es complicarà divendres amb alguns ruixats febles que caurien entre mig matí i primera hora de la tarda. El vent de mestral bufaria feblement a la tarda, alhora que s’obriran clarianes. Cap de setmana radiant per aprofitar. 

El temps a Girona

Temps mogut a la capital gironina de matinada i al matí amb algunes precipitacions que ràpidament desapareixeran ja al migdia. La calma tornarà el cap de setmana amb molt sol però fred, ja que les mínimes rondaran els 0º i al migdia no es passarà dels 14º o 15º.

Boira a la baixa a Lleida

La notícia a Lleida serà que la boira anirà a la baixa aquests propers dies. No desapareixerà del tot, però no serà tan persistents i no afectarà tantes zones, amb sol que es deixarà veure i temperatures màximes que remunten, tot i que continuarà el fred. Pot caure algun xàfec divendres.

El temps a Sabadell

La situació serà complicada i plenament hivernal a Sabadell aquest divendres, amb pluges que cauran al matí i temperatures que baixaran clarament. El cap de setmana es presenta molt tranquil però fred.

El temps a Terrassa

L’altra co-capital del Vallès Occidental també tindrà un matí de divendres plujós amb fred ben viu. No obstant, el cap de setmana serà plàcid i radiant però amb temperatures que, especialment de nit i a primeres hores, seran fredes.


Comentaris

envia el comentari