Canvis abans d’un cap de setmana plàcid: temps pel 14 de febrer a Catalunya

Divendres hi haurà més núvols baixos a Barcelona i Girona amb alguna gotellada, entre dissabte i dilluns dominarà el sol amb ambient de primavera i després arriben canvis importants

Sortida de sol entre núvols a Verges, al Baix Empordà
El sol dominarà tot i alguns intervals de núvols entre divendres i dissabte | Àngel Galán

El temps torna a canviar aquest divendres, 14 de febrer, després d’un dijous marcat per les temperatures altes per l’època i el sol. Arribaran més núvols a Barcelona i Girona que, a tot estirar, deixaran alguna gotellada, amb termòmetres que baixaran en general. No obstant, el sol s’imposarà de cara al cap de setmana amb ambient, de nou, força primaveral i sense pluges. Dilluns toca sostre la 'calor' i la setmana vinent arriben canvis importants.

Canvis divendres: més núvols i baixen les TºC

De cara a aquest divendres, 14 de febrer, els núvols baixos aniran a més a les comarques de Barcelona i Girona, especialment a prop de la costa, amb un cel que pot quedar puntualment tapat. En aquests punts es poden escapar algunes gotellades molt aïllades i puntuals, mentre que a l’interior hi haurà algunes boires matinals. A la tarda, aquests núvols poden arribar també a la costa sud. 

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

A la resta s’hi espera un bon sol amb tan sols algun interval de núvol passatger sense més conseqüències. Les temperatures baixaran una mica, però especialment a les zones amb núvols. Màximes de 14º a 19º en conjunt, més altes al sud de Catalunya i Ponent i més baixes al Pirineu. La mínima baixarà una mica amb entre 3º i 8º molts registres, més alts a la costa i més baixos al Pirineu amb alguna tímida glaçada.  

Dissabte: sol i dia molt plàcid

Pel que fa al dissabte, 15 de febrer, el temps serà molt plàcid amb el sol com a gran protagonista i temperatures que es mantindran semblants o pujaran, especialment als llocs on divendres hi hagi hagut núvols. Encara quedaran restes d’alguns núvols baixos a Girona, amb cel més variable, així com alguns de més dispersos en trams de la costa, amb boires matinals a l’interior.

A la tarda arribaran algunes bandes de núvols alts i prims per Ponent totalment inofensives. Un dia, en definitiva, per aprofitar a l’aire lliure i gaudir de la bonança al migdia, ja que les màximes aniran de 15º a 20º, inclús més altes al sud i Ponent. Nit i primeres hores amb fred moderat.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge: segueix la calma

Finalment, diumenge, dia 16 de febrer, la calma continuarà amb força sol però amb la presència d’algunes teles de núvols alts i prims inofensives. Els intervals de núvols seran més presents al Pirineu, Prepirineu i Ponent sense més conseqüències. Una jornada, de nou, per aprofitar, i amb temperatures màximes semblants o una mica més altes que es mouran entre els 16º i 21º.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de febrer del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Pic de ‘calor’ i hivern a la vista

Les temperatures tocaran sostre dilluns amb moltes màximes que superaran els 20º i un ambient, de nou, atípic per l’època aquest febrer. No obstant, a partir de dimarts les temperatures baixaran clarament i tindrem un repunt de l’hivern els següents dies amb ambient més fred, alguns ruixats i cota de neu baixant al Pirineu. No obstant, no es veuen fredorades ni temporals a la vista, amb la previsió que a partir del següent cap de setmana tornin a pujar els termòmetres. 

El temps a Barcelona

Els núvols baixos aniran a més divendres a la capital catalana sense descartar alguna gotellada molt puntual. Cap de setmana molt tranquil amb força sol i temperatures que baixen una mica divendres i tornen a pujar dissabte.

El temps a Tarragona

Jornades molt tranquil·les i plàcides les que s’esperen a la ciutat de Tarragona aquests propers dies amb pocs intervals de núvols i força sol. Les temperatures es mantindran semblants amb bonança als migdies.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el divendres estarà marcat per l’augment dels núvols baixos sense descartar alguna gotellada anecdòtica. Dissabte encara hi pot haver un cel variable que anirà millorant, i diumenge temps plàcid amb temperatures que pugen.

El temps a Lleida

Calma i temps molt tranquil el que s’espera a la capital lleidatana divendres i el cap de setmana. El sol dominarà, sense descartar alguna boira matinal, i tan sols creuaran alguns intervals de núvols alts i prims, sobretot diumenge. Temperatures semblants.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, els núvols aniran a més divendres sense descartar algun plugim poc important. El cap de setmana serà força radiant amb temperatures que, si bé baixen divendres, la resta de dies seran més altes.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps marcat per l’increment dels núvols amb algun plugim molt local i despistat divendres, a l’espera d’un cap de setmana plàcid amb bonança als migdies. 


Comentaris

envia el comentari