Imatge d'una finestra plena de gotes d'aigua

Molt pendents del possible retorn sobtat de l’hivern després de Setmana Santa

Els propers dies hi haurà més xàfecs de tarda i alguns altres canvis, però la calma dominarà en general. Tot plegat a l’espera de la possible fredorada

El temps d’aquestes últimes hores ha estat marcat per una nova glopada de pols africana que ens ha portat un cel molt terrós i enterbolit per força bandes de núvols, així com una mica més de calor al migdia a l’interior. De cara al Divendres Sant, tot plegat anirà a la baixa i el sol lluirà amb més ganes en conjunt, però compte perquè tornaran els ruixats de tarda  a punts de muntanya.

En aquest sentit, s’esperen xàfecs de tarda que, localment, poden ser intensos i anar acompanyats de tempesta  al Pirineu, sobretot al de Lleida. També arribarà alguna tamborinada als Ports, mentre que no es descarta que alguns ruixats febles arribin a zones properes, com ara les Terres de l’Ebre i Prepirineu. Les precipitacions aniran acompanyades de fang. Tot plegat amb temperatures semblants, és a dir, amb ambient càlid al centre de la jornada i moltes màximes de 20º a 25º. Els següents dies seran força tranquils amb alguns petits canvis, com ara algunes nuvolades o vent en alguns punts.

Però totes les mirades estan posades a un possible canvi important de temps la setmana vinent  que ens retornaria un ambient atípicament d’hivern. A poc a poc es va confirmant una entrada d’aire molt fred provinent del nord d’Europa que faria baixar bruscament les temperatures i també la cota de neu, força per sota dels 1.000 metres, ja que arribarien alguns ruixats. Un canvi que cada cop sembla més probable, però que encara té un grau d’incertesa. Ho haurem d’anar seguint amb atenció.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Divendres Sant

De cara al Divendres Sant, ens llevarem amb un sol més esplèndid en general, ja que la majoria de bandes de núvols hauran marxat i la pols africana també anirà a la baixa al llarg del dia. No obstant, ja hi haurà força núvols al Pirineu i Prepirineu de Lleida on, a partir del migdia i durant la tarda, s’esperen xàfecs i tempestes, localment forts i acompanyats de calamarsa. De forma més dispersa, també arribaran ruixats a punts de la resta del Pirineu i Prepirineu. Atenció perquè, per poc que plogui, ho farà en forma de fang, deixant-ho tot ben brut. La cota de neu es mantindrà molt alta, al voltant dels 2.400 metres.

També s’esperen alguns xàfecs de tarda a la zona dels Ports, mentre que, puntualment, també poden arribar gotellades o alguns ruixats febles a zones properes dels Ports i del Pirineu. A més, a la tarda arribaran algunes bandes de núvols o nuvolades per Ponent i entre Barcelona i Girona, en principi sense precipitacions. Tot plegat amb temperatures que es mantenen càlides amb moltes màximes de 20º a 25º.

Mapa de previsió a Catalunya el Divendres Sant del 2021
Mapa de previsió pel Divendres Sant | Catalunya Méteo

Dissabte 3 d’abril

De cara al dissabte, el sol seguirà dominant en general al matí, mentre que a la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que poden deixar nous ruixats puntuals al Pirineu, Prepirineu i a l’interior del nord-est, bàsicament al voltant del Montseny. Poca cosa tot plegat, mentre que les nuvolades poden arribar a la resta de les comarques de Barcelona i sud de Girona amb el pas de les hores, en principi sense precipitacions.

Per la seva banda, el vent de tramuntana i mestral bufarà a l’Empordà, a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, però les ràfegues no han de ser notícia, ni de bon tros. Les temperatures encara poden pujar més i, de fet, tocaran sostre, especialment al sud de la costa catalana, on el vent bufarà reescalfat. La majoria de màximes es mouran entre els 22º i 27º amb ambient encara més atípicament càlid  al centre del dia.

Mapa de previsió a Catalunya el Dissabte 3 d'abril del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge de Pasqua

Pel que fa al Diumenge de Pasqua, els mapes insisteixen en el fet que els núvols baixos aniran a més a punts del litoral i prelitoral,  especialment de Barcelona i al matí, fent que el cel estigui més rúfol en aquestes zones. Tot i que no es descarta alguna gotellada aïllada, en principi no s’hi espera pluja.

Tornaran a créixer nuvolades de tarda a punts de muntanya sense descartar algun ruixat feble i aïllat a l’interior del nord-est. Les temperatures baixaran una mica i el vent de tramuntana i mestral acabarà desapareixent al migdia.

Mapa de previsió a Catalunya el Diumenge de Pasqua del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Dilluns de Pasqua

Finalment, el Dilluns de Pasqua, dia de la mona, tindrem un temps força tranquil marcat pel sol i la calma. Les nuvolades de tarda series més escasses i no s’espera pluja enlloc, amb temperatures que es mantindrien semblants a les del diumenge. A partir de la tarda, arribarien bandes de núvols pel sud de Catalunya que anirien circulant cap a la resta del territori.

Mapa de previsió a Catalunya el Dilluns de Pasqua del 2021
Mapa de previsió a Catalunya el Dilluns de Pasqua | Catalunya Méteo

Retorn sobtat de l’hivern?

Pel que fa al canvi de temps de la setmana vinent, els mapes insisteixen en el fet que una glopada d’aire molt fred  provinent del nord d’Europa ens atacaria de ple a partir de dimarts i faria baixar clarament les temperatures, entre 5 i 10 graus. Tot plegat amb alguns ruixats, sobretot al Pirineu i entre Barcelona i Girona.

Haurem d’estar pendents de les glaçades i de la cota de neu,  ja que baixarà dels 1.000 metres, inclús alguns mapes la situen al voltant dels 500. Una situació complicada que encara té un grau important d’incertesa i que haurem d’anar seguint amb atenció.