Adeu a l’estiuet i temps més mogut aquesta setmana: Previsió a Catalunya del 10 al 16 de maig del 2021

Tot i que els migdies seran suaus o una mica càlids, els termòmetres quedaran frenats, inclús per sota del que tocaria alguns dies. Els ruixats seran més freqüents

L’estiuet de les últimes jornades ha tocat sostre aquest cap de setmana amb gran part de Catalunya pel damunt dels 25º dissabte, inclús al voltant dels 30º a les zones clàssicament més tòrrides de Catalunya. Ha estat, sense cap mena de dubte, el dia més càlid del que portem d’any. No obstant, els canvis d’aquest diumenge aniran a més, i aquesta setmana serà clarament menys calorosa que l’anterior, tot i que els migdies seguiran sent suaus o càlids. Algun dia podria ser inclús més fresc del que tocaria per l’època. 

Tot plegat amb un temps més mogut, ja que els xàfecs dispersos poden caure a diversos punts al llarg de la setmana. Els més destacats afectaran punts de muntanya i de la meitat nord, tot i que també tindrem dies sense pluja. Els ruixats podrien ser més extensos just abans del cap de setmana. En definitiva, una dinàmica canviant molt més primaveral. 

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dilluns 10 de maig

El primer dia de la setmana, el dilluns 10 de maig, ens llevarem amb força intervals de núvols a les comarques de Barcelona i Girona, puntualment a zones properes. De matinada s’esperen xàfecs que poden arribar a pràcticament qualsevol punt, però sobretot al Pirineu, Prepirineu i oest. En tot cas, tot plegat circularà ràpidament. Serà a partir del migdia i durant la tarda quan creixeran nuvolades i cauran nous xàfecs a punts de muntanya, especialment al Pirineu, Prepirineu i Ports, podent arribar a zones properes. A la resta, moltes més clarianes que núvols.

Les temperatures baixaran una mica més en general amb calor menys intensa al migdia, moltes màximes es mouran entre els 18º i els 23º, tot i que al Pirineu poden quedar més curtes. El descens serà més acusat a punts de l’interior, i menys notori a prop de la costa. Les mínimes també baixaran i, en alguns casos, es poden donar al final del dia. El vent del sud pot bufar amb ganes a punts de la costa i zones elevades.  

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 10 de maig del 2021
Mapa de previsió per dilluns al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 10 de maig del 2021
Mapa de previsió per dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Dimarts 11 de maig

De cara al dimarts, 11 de maig, al matí ja hi haurà més núvols a la meitat nord amb els primers ruixats al Pirineu i Prepirineu, però més calma a la resta amb força estones de sol. Atenció amb el vent de mestral, bufarà amb ganes i ràfegues fortes a la meitat sud de Catalunya, així com la tramuntana a l’Empordà.

La tarda serà molt més moguda amb ruixats i algunes tempestes al Pirineu, Prepirineu i en comarques de Barcelona i Girona. Compte amb les temperatures, baixaran amb més ganes i la cota de neu també es desplomarà fins als 1.500 metres a la serralada pirinenca. No obstant, el vent pot bufar reescalfat a prop del mar. Més clarianes com més al sud.

Dimecres 12 de maig

Pel que fa al dimecres, 12 de maig, sembla que serà un dels dies més tranquils de la setmana, amb força sol i tan sols ruixats al Pirineu a la tarda o vespre, sobretot a la cara nord. Les temperatures pujaran més i el vent encalmarà.

Dijous 13 de maig

De cara al dijous, 13 de maig, tot i que el pronòstic és força incert a hores d’ara, sembla que podríem tenir un dia més mogut a punts de la costa i del nord-est amb alguns ruixats, mentre que a la tarda anirien a més els xàfecs de tarda al Pirineu i Prepirineu. Bufaria una mica el mestral a l’Ebre. Temperatures cap avall.

Divendres 14 de maig

Pel que fa al divendres, 14 de maig, les temperatures es mantindran molt frenades amb la majoria de màximes entre els 16º i 22º. Seria un dia ben mogut amb ruixats aquí i allà i una cota de neu que tornaria a baixar. El vent reapareixeria als dos extrems de Catalunya. Una situació molt canviant que haurem d’anar confirmant en properes previsions.

Cap de setmana del 15 i 16 de maig

Finalment, la incertesa en el pronòstic és encara més elevada de cara al cap de setmana del 15 i 16 de maig, però, per ara, sembla que les primeres hores del dissabte encara serien mogudes i amb ruixats, a l’espera d’una clara millora després i un temps molt més tranquil. Les temperatures començarien a recuperar-se de la patacada.


Comentaris

envia el comentari