Imatge d'una sortida de sol radiant al Delta de l'Ebre amb els flamencs en primer pla

Pic de calor en l'inici d'una setmana de temps molt atípic: Previsió a Catalunya del 4 al 10 de maig del 2020

Les temperatures seguiran pujant i dimarts arribarà el dia més càlid amb valors pròxims als 35ºC a l'interior

L'ambient estiuenc ha arribat per quedar-se a gran part de Catalunya durant força dies d'aquesta setmana vinent. L’arribada d’una massa d’aire clarament més càlid provinent del nord d’Àfrica farà que els termòmetres no parin de pujar a l’interior, on localment es poden superar els 30ºC a partir de dimarts. A la costa també tornaran a pujar a partir d'aquest dilluns i en dies posteriors. Tot plegat amb força sol, alguns núvols alts i només hi haurà alguns ruixats de tarda al Pirineu, durant algunes tardes.  Tot i això,  a finals de setmana es comença a veure la possibilitat que baixin més clarament les temperatures amb l'arribada de pluges, fet que s'haurà d'anar confirmant en jornades posteriors.

Dilluns 4 de maig

De cara al dilluns, 4 de maig, el temps serà molt semblant al de diumenge, amb termòmetres que inclús pujaran una mica més, també a la costa, on han quedat més frenades aquest diumenge. La majoria de màximes continuaran situant-se entre els 24ºC i 29ºC, si bé a Ponent i vall de l’Ebre es fregaran els 30ºC. Sol arreu i nuvolades de tarda molt esquifides al Pirineu, amb algun ruixat tímid. Al vespre arribaran també  nuvolades per ponent i l'Ebre que podrien deixar 4 gotes molt poc significatives.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dilluns 4 de maig | Catalunya Diari

Pel que fa a les temperatures, pujaran en general arreu i la sensació de xafogor començarà a aparèixer en algunes zones de la costa.La majoria de màximes se situaran entre els 23ºC i 25ºC, mentre que les mínimes seran semblants o més altes amb ambient ja molt suau a primeres hores.

Dimarts 5 de maig

Si ens fixem en la previsió del dimarts, 5 de maig, sembla que podríem tenir un pic de calor, amb moltes màximes entre 26ºC i 32ºC, localment més altes a la vall de l’Ebre i a les terres de ponent. Ambient estiuenc totalment atípic per l’època que deixarà els termòmetres més de 5ºC per sobre del que tocaria ara. Tot plegat amb  sol en conjunt, algunes nuvolades de tarda al Pirineu que deixaran algun ruixat escadusser i núvols prims a la resta, però no implicaran més conseqüències.

Dimecres 6 de maig

Dimecres, 6 de maig,  el sol seguirà dominant arreu amb ruixats de tarda que de nou, quedaran concentrats al Pirineu, mentre que a la resta el sol es combinarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims que enterboliran el cel en nombroses ocasions. Temperatures encara molt altes per l'època, però baixaran un parell de graus respecte a la jornada de dimarts.

Dijous 7 de maig

Pel que fa al dijous, 7 de maig, les temperatures seguiran baixant però es mantindrà el temps estable i tot i baixar els termòmetres, es mantindrà un ambient força estiuenc, amb moltes  màximes al voltant dels 30ºC  i ambient molt suau a primeres hores.  A la costa es mantindrà un ambient més fresc a causa de les marinades.

Divendres 8 de maig

Sembla que divendres podrien remuntar de nou els termòmetres arreu, recuperant els 2-3ºC que perdrem dijous. Per tant, el sol tornarà a dominar arreu amb algunes nuvolades de tarda al Pirineu que podrien deixar alguns ruixats i temperatures que tornaran a superar els 30ºC a molts punts de l'interior.

Cap de setmana del 9 i 10 de maig

Finalment, el cap de setmana del 9 i 10 de maig, sembla que potser estarà marcat per l'arribada d'alguns fronts atlàntics que especialment entre diumenge i dilluns, farien baixar els termòmetres deixant uns valors més normals a gran part de Catalunya i potser també alguns ruixats. Tot plegat encara no està gens clar i s'haurà d'anar confirmant en pròximes informacions. El que si que sembla clar, és que fins divendres seguirà l'ambient atípic plenament estiuenc durant el dia amb matinades poc fredes.

El temps a Barcelona

Seguirà  l'ambient estiuenc a Barcelona al llarg d'aquesta setmana, però amb petits matisos. Dijous, reculen una mica els termòmetres a causa de les marinades i algunes boires, i divendres torna a remuntar la TºC.

El temps a Tarragona

La calor també serà la clara protagonista de la setmana a la ciutat de Tarragona. Dimarts hi haurà un pic de la calorada, mentre que a partir de finlas de setmana afluixarà una mica.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps seguirà sent estiuenc, però amb més nuvolades de tarda a mesura que avanci la setmana. Les TºC podrien recular a partir del pròxim cap de setmana.

El temps a Lleida

Setmana de ple estiu a la ciutat de Lleida amb temperatures que se situaran al voltant dels 30ºC dia sí, dia també. Més núvols a partir del cap de setmana vinent i TºC que podrien recular a partir del pròxim cap de setmana.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol i la calor atípica també seran els protagonistes de forma clara aquesta setmana. Les temperatures rondaran o  superaran els 25ºC de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera una setmana molt plàcida i amb aires d’estiu amb molta calor per l’època i sol que dominarà arreu. Se superaran còmodament els 25ºC al migdia, sobretot dimarts.