Arriba l’estiu més dur amb molta calor aquesta setmana: Temps a Catalunya del 6 al 12 de juliol del 2020

Les temperatures podrien tocar sostre a finals de setmana amb valors que arribaran als 40ºC en alguns indrets de l'interior

Imatge de la platja gran de Platja d'Aro
L'ambient d'estiu s'imposarà per quedar-se al llarg d'aquest cap de setmana a Catalunya | Marc Gassó

El temps dominant d'aquest diumenge amb solcalor arreu del territori també serà el predominant de cara a aquesta setmana vinent, només amb algunes excepcions i ruixats de tarda a mitjans de setmana. A més, no només això, sinó que sembla que a partir de dijous podríem tenir un nou pic de calor a Catalunya amb les temperatures més altes del que portem d'any altre cop. Es podran superar els 30ºC a la mateixa línia de la costa, els 35ºC al prelitoral i a l'interior, sobretot al pla de Lleida i interior de les terres de l'Ebre podrien acostar-se als 40ºC.

Dilluns 6 de juliol

Aquest dilluns, 6 de juliol, vindrà marcat pel sol radiant a la majoria de comarques i la calor que tornarà a ser la protagonista. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos matinals a la costa i a punts del nord-est, mentre que a la tarda creixeran nuvolades al Pirineu que, a tot estirar, deixaran alguna gotellada aïllada.

Mapa del temps a Catalunya pel pròxim dilluns 6 de juliol del 2020
Mapa de símbols per aquest pròxim dilluns a Catalunya | Catalunya Diari

Les temperatures es mantindran molt similars o pujaran una mica a la costa. Màximes d’entre 27ºC i 32ºC en conjunt, més altes a Ponent i l’Ebre, on es poden fregar de nou els 35ºC. Al litoral i al Pirineu es quedaran entre 26ºC i 28ºC, però amb xafogor marcada a prop del mar. Vent als dos extrems del territori al matí.

Dimarts 7 de juliol

De cara al dimarts, 7 de juliol, tornarem a repetir el mateix patró de temps amb sol i calor fins al migdia, però no tant intensa. Baixen una mica les temperatures i els hi costarà més de superar els 30ºC a molts indrets de l'interior, mentre que a la costa es mantindran sense canvis pràcticament. Tot plegat, esperant el pic de calor que arribaria de cara a les següents jornades i sobretot, a finals de setmana.

Dimecres 8 de juliol

Dimecres, 8 de juliol, tornarà a ser una jornada molt plàcida marcada pel sol i la calor arreu. No obstant, a la tarda sembla que hi podria tornar a haver-hi alguns ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu. Poca cosa en general. El més destacable de la jornada seran els termòmetres, que començaran a pujar per arribar al seu màxim divendres.

Dijous 9 de juliol

De cara al dijous, 9 de juliol, el temps no es mourà pràcticament ni una coma, amb més calor. El sol dominarà en conjunt amb gran part de l’interior pel damunt dels 35ºC. Tan sols hi haurà algunes nuvolades de tarda al Pirineu amb ruixats que seguiran sent els protagonistes de les tardes. Com a petita novetat, podrien afectar també a comarques interiors de Girona.

Divendres 10 de juliol

Pocs canvis també de cara al divendres, 10 de juliol, amb sol que continuarà i el pic de calor arribarà al seu màxim. Tot i això, a la tarda, de nou hi haurà ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu. La majoria de màximes se situaran entre els 28ºC i 34ºC, més altes a Ponent, vall de l’Ebre, on es podrien ja aproximar als 40ºC. Segurament serà el dia, de nou, amb les temperatures més altes del que portem d'any.

Cap de setmana de l'11 i 12 de juliol

Sembla que el cap de setmana estarà marcat per l’arribada d'una petita bossa d'aire fred en alçada que farà que, entre dissabte i diumenge, els núvols vagin a més i els ruixats de tarda apareguin a molts punts de l’interior, Pirineu i Prepirineu, sobretot a les tardes i difícilment a la costa. Tot i això, la calor, la xafogor i l’ambient plenament estiuenc continuaran sent els clars protagonistes i no afluixaran.


Comentaris

envia el comentari