Imatge de nuvolades de tarda a Verges, Baix Empordà

Calor d’estiu en l’inici d’una setmana amb força canvis de temps: Previsió a Catalunya del 6 al 12 de setembre

Els ruixats poden caure a molts llocs a partir de mitjans de setmana. La calor i xafogor seguiran amb nosaltres

La calor i xafogor de ple estiu han marcat l’inici d’aquesta nova setmana amb força sol. Un ambient estiuenc que, tot i que pot afluixar una mica els propers dies, es mantindrà sense canvis molt destacats. Tot plegat amb força canvis en el temps de cara a les jornades vinents.

En aquest sentit, l’arribada d’alguns fronts atlàntics i l’entrada d’una mica més d’aire fred en altura provocarà canvis. Ja dimarts hi haurà més intervals de núvols, però serà a partir de mitjans de setmana quan els xàfecs guanyaran terreny. A hores d’ara, els mapes indiquen ruixats a qualsevol punt entre dimecres i el cap de setmana.

Per tant, arribaríem a la Diada Nacional de Catalunya amb un temps força més mogut. Igualment, haurem d’anar confirmant dia rere dia aquests canvis, ja que encara hi ha una certa incertesa.

Dilluns 6 de setembre

El primer dia de la setmana, el dilluns 6 de setembre, està sent de ple estiu. Les temperatures pràcticament toquen sostre amb moltes màximes de 27º a 33º, inclús de 35º a Ponent i la vall de l’Ebre. A més, la xafogor és molt intensa a la costa, on la nit ha estat de mal dormir.

Tot plegat amb sol arreu, tret d’alguns núvols baixos matinals a la costa, més persistents a la Costa Brava. Les nuvolades de tarda creixeran amb més ganes i deixaran xàfecs i alguna tempesta al Pirineu i Prepirineu, sobretot de Girona. A la tarda i vespre arribaran més núvols per l’oest.

Dimarts 7 de setembre

De cara al dimarts, 7 de setembre, l’apropament d’un front atlàntic portarà canvis en el cel. Tindrem més núvols baixos al litoral i prelitoral, sobretot durant la primera meitat del dia, sense descartar alguna gota. Creuaran moltes bandes de núvols alts i mitjans que deixaran el cel enterbolit o mig ennuvolat.

Les nuvolades de tarda a muntanya pràcticament no deixaran xàfecs, sense descartar-ne algun sobretot al vessant gironí. La nit serà inclús una mica més xafogosa i de mal dormir a la costa i sud de Catalunya. Però les màximes baixaran i seran de 26º a 31º.

Dimecres 8 de setembre

Pel que fa al dimecres, 8 de setembre, seguirem amb un cel entre sol i intervals de núvols. La novetat serà que els xàfecs guanyaran extensió a la tarda a la meitat nord i a zones de muntanya de la resta del territori. Temperatures semblants o una mica més baixes amb calor i xafogor.

Dijous 9 de setembre

El temps estarà una mica més mogut de cara al dijous, 9 de setembre, amb ruixats dispersos que poden caure a més llocs. Els més probables els trobarem al nord i interior de Catalunya. Tot plegat amb pocs canvis en els termòmetres.

Divendres 10 de setembre

Totes les mirades estan posades en el canvi important que marquen els mapes a partir del divendres, 10 de setembre. Una tongada de xàfecs podria escombrar tot Catalunya de forma força general. No obstant, encara queden dies i ho haurem d’anar confirmant.

Cap de setmana de l’11 i 12 de setembre

Finalment, el temps es mantindrà mogut de cara al cap de setmana de l’11 i el 12 de setembre. És probable que els ruixats segueixin caient a punts del litoral, prelitoral i Pirineu amb temperatures més baixes. Un extrem que encara és força incert i haurem de confirmar, però que deixaria una Diada Nacional de Catalunya poc lluïda.