Ensurt per uns tornados de foc a Holanda la nit de Cap d’Any

Els fets van tenir lloc a una platja de la ciutat de la Haia quan unes fogueres per celebrar l’entrada al nou any es van descontrolar per culpa dels forts vents

Els tornados de foc van causar moments de pànic a Holanda
Els tornados de foc van causar moments de pànic a Holanda | Twitter

La celebració del Cap d’Any va viure escenes de pànic a Holanda però tot plegat va quedar en un ensurt sense haver de lamentar danys majors. La causa de tot plegat van ser uns espectaculars tornados de foc que es van originar a la platja de Scheveningen de la ciutat holandesa de la Haia. El tradicional concurs de fogueres a la platja per donar la benvinguda al nou any va topar amb els forts vents a la zona, que van descontrolar el foc.

A les imatges es pot veure com el foc comença amb calma a la platja, però les fortes ràfegues de vent que bufaven a la zona comencen a descontrolar les flames i es formen tornados de foc que avancen per la platja fins arribar al passeig marítim. Per sort, l’entrada estava prohibida a la sorra i el públic estava situat més lluny, cosa que va evitar una desgràcia i no es va haver de lamentar cap ferit. No obstant, la cendra i espurnes van generar petits incendis a la zona, també als edificis més propers a la platja, cosa que va generar moments de molta tensió.

Els bombers i la policia van actuar a temps per evitar que les flames anessin a més. Aquests són alguns dels impressionants vídeos publicats a les xarxes:

Les fogueres de Cap d’Any, un clàssic en aquesta zona d’Holanda

Aquesta platja de la citat de la Haia es caracteritza pel concurs de fogueres la nit de Cap d’Any. És una tradició en què el municipi competeix amb la ciutat veïna de Duindrop amb l’objectiu de veure qui fa la foguera més gran de totes. Una competitivitat molt sana que serveix per donar la benvinguda a l’any en aquesta zona.

Per primera vegada, aquesta tradició tan festiva i que habitualment és motiu d’alegria, quasi acaba amb una desgràcia per culpa de la combinació del foc i el vent. Per sort, tot plegat només va quedar en un ensurt i no es van haver de lamentar danys personals.


Comentaris

envia el comentari