On tornarà a ploure aquest cap de setmana?

Els xàfecs i les tempestes cauran un altre cop en dies festius però no apareixeran a tot arreu

Per enèsim cap de setmana consecutiu, i ja en portem uns quants, els xàfecs i les tempestes tornaran a caure a molts indrets. No obstant, no ho faran a tot arreu, ja que els ruixats, que cauran a partir de la tarda, apareixeran sobretot al Pirineu, Prepirineu, comarques interiors i punts del prelitoral.  Dilluns tindriem el dia més mogut arreu. 

De cara a diumenge, les precipitacions també poden caure al sud del país, mentre que la resta de la costa quedaria més al marge dels ruixats, tot i que no seria impossible veure-hi ploure de forma feble. Tot plegat amb temperatures que no experimentaran grans canvis.

Ruixats de tarda més extensos

Dissabte, ens llevarem amb un cel en general assolellat arreu, però a partir de migdia les nuvolades creixeran amb força i s’esperen  xàfecs fins el vespre a l’interior, punts del Prelitoral i Pirineu i Prepirineu.  Localment cauran amb forta intensitat i acompanyats de calamarsa.

La inestabilitat en alçada continuarà amb nosaltres diumenge i ja de bon matí el sol es combinarà amb núvols arreu, tot i que al nord-est el cel estarà més clar. A partir de mig matí i migdia, tornaran a créixer els núvols i cauran xàfecs i tempestes localment intensos del prelitoral cap endins.

Aquesta vegada, però, els ruixats també cauran al sud del país, tot i que en general seran febles.  Al Prepirineu, principalment al de Lleida, les tempestes podrien deixar entre 20 i 30 litres per metre quadrat.

Les temperatures, tant dissabte com diumenge, es mantindran similars amb nits poc fredes i migdies amb valors entre els 20º i els 25º.

Dilluns més mogut i fresc

Dilluns, en algunes poblacions com ara la ciutat de  Barcelona, és festiu. Si ens fixem en el temps per aquest dia, els mapes indiquen ara mateix que serà un dia molt mogut amb ruixats que podran caure a qualsevol lloc i moment del dia. Els més destacables s’esperen a les comarques de Girona al matí.

Amb tot plegat, les temperatures patirien una baixa temporal i tindríem una jornada més fresca, mentre que a partir de dimarts el temps milloraria clarament. No obstant,  els mapes encara poden canviar i haurem d’anar seguint les previsions dia rere dia.