Espectacular imatge del tren de satèl·lits artificials al cel nocturn

L’escena s’ha pogut veure als Països Baixos i mostra els 60 aparells llançats a l’espai en línia recta que serviran per millorar la connexió a Internet a tot el món

Imatge del tren de llums al cel dels Països Baixos
Imatge del tren de llums al cel dels Països Baixos | SpaceX

Imatge espectacular la que ens arriba des dels Països Baixos, on la nit del passat 24 de maig un reguitzell de llums en línia recta van interrompre la tranquil·litat del cel nocturn. Es tractaven dels 60 satèl·lits Starlink llançats recentment a l’espai i que tenen l’objectiu d’oferir una cobertura d’internet a nivell mundial molt millor.

Els fets es van produir cap a les 22:55h del 24 de maig quan l’astrònom aficionat neerlandès, Marco Langbroek, va captar el pas dels 60 satèl·lits il·luminats al cel i passant per l’òrbita terrestre poc menys de 24 hores després del seu llançament per part de l’empresa SpaceX, del multimilionari Elon Musk.

Les imatges es van prendre des de Leiden, als Països Baixos, i mostren aquests aparells creuant el cel a una gran velocitat en línia recta amb molt poc espai entre ells. El mateix Langbroek va definir les imatges con un «tren» de llums, ja que els satèl·lits simulaven la visió de les finestres il·luminades dels vagons en plena nit. 

Millorar la cobertura d’Internet a tot el món

El dijous es va enlairar el coet Falcon 9, fabricat per SpaceX, des de l’Estació de la Força Aèria de Cap Canaveral, a Florida (Estats Units), amb l’objectiu de posar en òrbita els primers 60 satèl·lits que han de crear una xarxa en l’òrbita terrestre que millori en un futur la cobertura d’Internet a tot el món. 

Segons els seus impulsors, els Starlink es convertiran en una xarxa de milers de satèl·lits de comunicacions i, d’aquesta manera, podrem tenir cobertura d’Internet a tots els racons del món, inclús les zones més remotes on, actualment, estan fora de les xarxes de telecomunicacions. Un avenç que vindrà acompanyat d’una velocitat més ràpida en xarxa.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari