ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Troben el cos del nen desaparegut a Mallorca pels aiguats

El menor ha estat localitzat després d’una setmana de recerca i s’eleva així a 13 la xifra final de morts pel fort temporal de la setmana passada a l’illa

Centenars de persones han treballat dia i nit per trobar el cos del menor
Centenars de persones han treballat dia i nit per trobar el cos del menor | EFE

   

Els equips de rescat han trobat finalment el cos de l’Artur, el nen de 5 anys desaparegut dimarts a causa del fort temporal i la riuada mortal a Mallorca de la setmana passada. La localització del cadàver s’ha fet a uns 500 metres de l’últim pont de Sant Llorenç des Cardassar, el poble sens dubte més afectat per la catàstrofe, i no al mar, tal i com s’havia cregut aquestes últimes hores.

La troballa del cos del menor s’ha fet després d’una setmana de recerca angoixant i frenètica per terra, mar i aire per trobar el nen, la mare del qual també va morir a la riuada. Amb aquest ja són 13 el nombre final de morts al nord-est de l’illa a causa dels aiguats. 

Aquests últimes dies, tota la illa s’ha mobilitzat per localitzar el cos del menor i ajudar als veïns amb una solidaritat pràcticament sense precedents.El dispositiu de recerca ha comptat amb uns 600 membres entre Guàrdia Civil, Unitat Militar d’Emergències (UME), Bombers i altres serveis d’emergència, així com 1.000 voluntaris que han ajudat a les tasques de recuperació de la zona. Els familiars del menor també han ajudat a la recerca enmig d’un panorama desolador.  

Més de 1.000 voluntaris ajudes als veïns
Més de 1.000 voluntaris ajuden als veïns | EFE

 

Desenllaç tràgic per a una història familiar terrible

En el moment en el que l’aiguat queia amb força al nord-est de Mallorca, l’Artur es trobava a dins del cotxe de la seva mare amb ella i la seva germana de 8 anys. De cop i volta, els torrents es van desbordar i una fortíssima riuada va escombrar tot el que trobava per al seu pas, incloent el vehicle on anava la família.

Va ser llavors quan la mare va intentar rescatar als seus dos fills, i ho va aconseguir amb la nena, que es va salvar. No obstant, el cotxe va continuar arrossegat per l’aigua amb els altres dos membres de la família a dins. Finalment, la mare va ser trobada morta a dins del cotxe, mentre que el cos nen, després de molts dies desaparegut, ha estat trobat aquest dimecres. 

Les inundacions han estat mortals a Mallorca
Les inundacions han estat mortals a Mallorca | @IFFBALEARES

 

Els aiguats deixen una esgarrifosa xifra de 13 morts

Un cop trobar el menor, la xifra final de morts pels forts aiguats a Mallorca puja fins els 13. En total, les víctimes són 7 homes, 5 dones i un nen, mentre que 6 de les víctimes són de nacionalitat estrangera. Els municipis on han estat trobats els cadàvers són els de Sant Llorenç des Cardassar, Artà, s’Illot i Son Carrió. 

A més de la terrible història de la mare i el seu fill, també destaca la mort de l’exalcalde d’Unió Mallorquina per Artà, Rafel Gil, el cotxe del qual va aparèixer al mar. Un home gran amb mobilitat reduïda també va morir a la part baixa de casa seva, mentre que una dona d’edat avançada va ser torbada morta a casa seva.

A més, entre els morts de nacionalitat estrangera víctimes dels aiguats hi ha una parella britànica, que va ser trobada a dins d’un taxi, una dona holandesa, un home alemany i una parella també alemanya, els cossos dels quals van ser localitzats el passat dijous després de dies desapareguts.

Els cotxes s'amunteguen pels carrers dels municipis afectats
Els cotxes s'amunteguen pels carrers dels municipis afectats | EFE

 

Un temporal devastador que deixa un rastre de destrucció

Un cop finalitzada la recerca de les víctimes, ara toca continuar treballant i molt per recuperar la normalitat a tota la zona amb l’ajuda dels voluntaris. I és que, encara a dia d’avui, es poden trobar zones amb fang, alguns cotxes tombats per tot arreu i carreteres i ponts destrossats a causa dels forts aiguats del passat 9 d’octubre. En total, ja s’han recollit més de 4.000 tones de deixalles i restes que la riuada va escampar pel seu pas. El poble més afectat és Sant Llorenç des Cardassar, on diversos torrents conflueixen i es van desbordar. Allí hi van caure 257 l/m2 en poques hores.

En aquest sentit, el Consell de Ministres ha iniciat els tràmits per declarar la zona catastròfica i la Unió Europea té actiu el programa Copèrnic per ajudar a les tasques de recuperació. A més, el govern balear calcula en 23 milions d’euros els danys causats pel temporal a carreters i ponts i ja està obert el període per demanar ajudes. Es calcula que 150 famílies ho han perdut tot. L’illa de Mallorca va viure tres dies de dol oficial la setmana passada.


Comentaris

envia el comentari