IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La vaca més gran d’Austràlia es salva de l’escorxador per ser gegant

El seu nom és Knickers, fa 2 metres d’alçada i pesa 1,4 tones. L’animal té 7 anys i ha esquivat la mort perquè no cabia a cap instal·lació per ser sacrificada

La vaca gegant destaca per les seves mides entre el ramat
La vaca gegant destaca per les seves mides entre el ramat | EuropaPress

La natura no deixa de sorprendre i a Austràlia ha deixat una història que s’ha convertit en viral per tot el món. Una vaca gegant, la més gran del país oceànic i una de les més grans del planeta, s’ha salvat de morir en un escorxador gracies a les seves enormes mides. No s’ha trobat cap instal·lació on hi cabés per poder ser sacrificada.

El seu nom és Kickers i les seves mides són increïbles. Fa quasi dos metres d’alçada, concretament 1,94, digne dels millors jugadors de bàsquet, i pesa ni més ni menys que 1.400 quilos. Unes xifres abismals que l’han fet famosa, sobretot després de la tràgica història de l’escorxador que ha acabat amb final feliç. 

És una de les vaques més grans del món però no ocupa la primera posició, ja que la més gegant del planeta fa 2,04 metres d’alçada i es troba a Itàlia, havent obtingut el rècord Guinness. No obstant, la seva raresa ha estat també la seva salvació, ja que era tan gran que no podia entrar a les instal·lacions de processament. Finalment, l’animal passarà la resta de la seva vida amb un ramat d’una granja de la part occidental d’Austràlia. 

Imatge de la vaca gegant a la granja
Imatge de la vaca gegant a la granja | EuropaPress

 

Unes mides gegantines poc habituals en una vaca

Knickers era una vaca «tímida», segons explica el seu granger, Geoff Pearson, però de seguida va començar a destacar a dins del remat per les seves grans dimensions. I és que ja de per sí aquestes vaques, de la raça Holstein Friesian, es caracteritzen per ser pesades, arribant a fer fins a 600 quilos, i els toros 1.000 quilos. Aquest exemplar, però, ha superat totes les dades.

Segons el seu granger, la vaca mai ha rebut cap tracte especial a nivell d’alimentació ni tractaments per arribar a sobresortir a dins del ramat, raó per la qual encara sorprèn més aquesta situació. Aquests tipus d’animals destaquen per l’alta producció de llet, la seva carn i la bona adaptabilitat. 

De l’escorxador a ser entrenadora del remat

La vaca gegant viurà, doncs, la resta dels seus dies a la granja del llac Preston, al municipi australià de Myalup, i tindrà una funció ben especial. En concret, s’ha quedat amb el càrrec d’ «entrenadora», que l’ha de fer un animal castrat (com és el seu cas) i té la funció de controlar i guiar el ramat a través de les terres de la granja. 


Comentaris

envia el comentari