Venècia sense aigua: les sorprenents imatges de les excepcionals marees baixes

Les marees baixes d’aquest gener han deixat els canals impracticables, amb molts problemes perquè les góndoles puguin navegar pels carrers i canals emblemàtics de la ciutat

D’un extrem a l’altre. En tan sols 2 mesos de diferència, els carrers i canals de Venècia han passat d’unes inundacions extremes i històriques a un escenari totalment oposat, amb els canals buits i sense aigua.

El passat novembre la ciutat veneciana va viure una de les pitjors inundacions de la seva història causada per una inusual marea alta que va pujar fins als 1,87 m, deixant el 80% de la ciutat inundada.

Ara bé, les marees baixes, que tenen lloc cada any en aquestes dates de gener, aquest 2020 han sigut també excepcionals, arribant a baixar fins a -50 cm, mig metre menys d’aigua de l’habitual, i s’espera que aquest dissabte encara puguin baixar uns cm més, tal com informa el Centre de Marees que monitoritza la situació a la ciutat.

Aquesta manca d’aigua ha causat molts problemes navegables als principals canals del centre de la ciutat, deixant-los impracticables i sense l’habitual passeig de les góndoles.

Després de l’excepcional marea alta del novembre de 2019 que va ser la pitjor des del 1966, on l’aigua va arribar fins als 1,91 m, les recents imatges que arriben de Venècia sense aigua s’estan tornant virals gràcies a l’enorme contrast entre les greus inundacions i la falta d’aigua d’aquests dies.


Comentaris

envia el comentari