Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Emerade

Sanitat retira del mercat 'Emerade', un dispositiu d’autoinjecció d'adrenalina

En algunes unitats s’ha de fer més força de l’habitual per administrar la dosi

Emerade
Imatge dels dispositius 'Emerade 150', 'Emerade 300' i 'Emerade 500'   | nursingnotes.co.uk

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha informat sobre la detecció de problemes amb algunes unitats del medicament ‘Emerade’, un dispositiu d’autoinjecció d’adrenalina, i ha ordenat que es retirin totes les unitats disponibles del mercat perquè l’error a l’hora d’administrar la dosi necessària no s’ha associat amb cap lot en concret i pot tenir greus conseqüències.

Possibles problemes de subministrament

En un comunicat emès aquest dijous a la tarda, han indicat que, «encara que la probabilitat que ocorri el defecte és baixa», és recomanable anar al metge perquè prescriguin un nou medicament, tot i que també s’hauria de conservar els dispositius retirats del mercat per si fos necessari el seu ús, fins a la seva substitució perquè la majoria de les plomes de 'Emerade' s'activaran correctament.

S’ha detectat que en algunes unitats cal realitzar una força superior a l'establerta en les especificacions per a activar l'administració de la dosi i, per tant, existeix el risc que no l’administri. Concretament, els medicaments afectats són 'Emerade 150' micrograms solució injectable en ploma precargada EFG; 'Emerade 300' micrograms solució injectable en ploma precargada EFG, i 'Emerade 500 micrograms' solució injectable en ploma precargada.

L’AEMPS ha contactat amb els comerciants dels medicaments alternatius  –'Altellus', 'Anapen' i 'Jext'– perquè s'incrementin les unitats al mercat i així sigui possible efectuar totes les substitucions necessàries, però alerta de puntuals problemes de subministrament. Tots ells contenen adrenalina  (epinefrina) en diferents dosis en solució injectable, l’única diferència és el dispositiu d'aplicació  –cal aprendre a fer-los servir– i són equivalents si s'utilitzen correctament, atès que la composició i la forma farmacèutica són en tots els casos les mateixes.

També et pot interessar...