pantalones con los bolsillos vacíos

10 famosos que s'han arruïnat (i no ho sabies)

La ruïna econòmica ha estat la destinació d'alguns dels famosos més populars d'Espanya, malgrat les seves fortunes

És costum pensar que tots els famosos són rics. La fama, el reconeixement social i l'èxit professional van acompanyats d'estabilitat econòmica, però tot s'acaba. Els diners s'acaben i la ruïna econòmica fa acte de presència en molts casos.

Espanya té nombroses icones que han estat reconegudes pels seus èxits, ja sigui en l'esport, a la televisió o en empreses. A tots els ha anat bé, però en algun moment de les seves vides la cosa s'ha torçat i ho han arribat a perdre tot.

De fet, segurament n'hi ha que en alguns casos no han tingut diners al banc i, tot i això, tothom els demanava autògrafs pel carrer. 

A continuació revelem alguns exemples de famosos que s'han arruïnat i ho han perdut tot, la majoria dels quals encara no s'han recuperat. 

1. Arantxa Sánchez Vicario

Arantxa Sánchez Vicario pla mitjà

La tennista espanyola més famosa de tots els temps va guanyar una gran fortuna gràcies a les seves victòries a la pista de tennis i les futures inversions. Va arribar a ser una de les icones més riques d'Espanya. No obstant això, el 2015 va fer pública el seu cop:

«Estic arruïnada i vull que la meva família m'expliqui per què tinc tants deutes. Em reclamen quantitats que no puc pagar».

La mala gestió del seu patrimoni per part dels seus pares i el seu matrimoni amb Josep Santacana després semblen la causa del problema. Avui dia, els deutes segueixen perseguint Arancha, que no veu com sortir d'aquesta cruïlla econòmica. Ho va tenir tot i ara no té res.

2. Ana Torroja

Ana Torroja

L'èxit de Mecano la va fer milionària i la seva posterior carrera com a vocalista va consolidar el seu patrimoni. No obstant això, Hisenda es va fixar en ella i en les seves irregularitats econòmiques, de manera que van començar els problemes.

Va haver de fer front a una multa milionària per frau que la va apropar, fins i tot, a la presó. El seu declivi artístic va ajudar al fet que Torroja es quedés sense res i hagués de vendre les seves propietats d'Espanya. Es va traslladar a Mèxic, on lluita per sobreviure.

3. Lola Flores

Lola Flores

Lola Flores és una de les icones artístiques d'Espanya i ningú sap exactament la fortuna que va aconseguir amb el seu art. Tanmateix, els seus ingressos reals i declarats no quadraven i va ser una de les primeres a ser investigada per Hisenda. La van multar amb una quantitat de 300.000 euros (1989) i les seves dificultats per pagar-ho van ser seguides per tot Espanya.

Lola Flores va quedar en fallida, tot i que se li va reduir la condemna. No obstant això, la seva alegria i generositat no van tornar a ser les mateixes. Anys després, la seva filla Lolita es veuria en la mateixa situació.

4. Joaquín Cortés

Joaquín Cortés

Un altre ballador que ha portat el flamenc pel món va passar de la nit al dia a perdre tots els seus diners a causa de la crisi econòmica. A més dels deutes amb Hisenda (problema constant entre els rics), se li van acumular diversos fracassos professionals que el van portar a patir estretors econòmiques.

Posteriorment va tornar a remuntar a partir del 2017 i, ara, viu sense luxes al costat de la seva família.

5. Jorge Sanz

Jorge Sanz

L'actor va ser una de les icones de cinema espanyol durant els vuitanta i els noranta. Un dia, però, el telèfon va deixar de sonar i el tren de vida de Jorge Sanz va descarrilar.

Assegura que la ruïna econòmica no va venir per culpa de sortir cada nit durant vint anys, sinó de la manca de treball i de les males amistats. 

L'actor no té cap problema a confessar que deu diners a Antonio Resines o Santiago Segura: «He arribat a viure dos anys gràcies a ells», ha reconegut. Ara treballa del que pot i lluita per subsistir.

6. Kiko Rivera

kiko Rivera a la platja saludant

Kiko Rivera és de les persones més conegudes a Espanya i un altre que s'arruïna cada dos per tres. Tot i haver arribat a guanyar més de cinc milions d'euros, segons ha explicat, fa uns mesos vivia amb 700 euros al mes.

Kiko s'ha arribat a gastar 25.000 euros en una tarda en pel·lícules Blu-ray. Les seves addiccions i festes també l'han deixat tremolant i sense un duro. Ara, s'ha recuperat una mica gràcies a les exclusives i programes televisius criticant la seva mare, però Hisenda el té vigilat.

Si no aconsegueix vendre Cantora, la finca familiar, la seva situació serà tremendament delicada.

7. Merche

Merche

Una altra artista que ho va petar en el seu moment, però que passa per problemes econòmics. Merche assegura que la persona que li portava els comptes la va trair i Hisenda se li va tirar a sobre.

Merche encara està pagant la multa d'un milió d'euros que li reclamen. L'èxit i els ingressos ja no són els d'abans i el deute es fa costa amunt. Per poder fer front als pagaments, va haver de treure les cases de la seva mare i la seva a concurs de creditors.

8. Julián Contreras

Julián Contreras

Julián és l'etern arruïnat. El fill de Carmina Ordóñez i de Julián Contreras no aixeca el cap des de la mort de la seva mare. Va tenir una època econòmica daurada, quan s'asseia als platós a parlar d'ella i dels seus germans, però això es va acabar.

Ara malviu com pot al costat del seu pare i del que pot, però sempre amb l'amenaça dels números vermells al seu compte bancari. El seu últim treball a TVE com a col·laborador li ha durat dos dies.

Ha arribat a viure amb 160 euros al mes, desnonat del seu pis i dormint cada nit a casa d'algun amic.

9. José María Ruiz Mateos

José María Ruiz-Mateos

El que va ser un dels empresaris més rics d'Espanya també ha arribat a tocar fons. Ell i la seva família. Tot i haver amassat una immensa fortuna, l'expropiació de la seva empresa Rumasa va ser el principi del seu calvari judicial, econòmic i familiar.

Va estar a la presó i, quan es va morir, la justícia va decretar l'embargament de la seva herència. La seva família segueix acumulant problemes judicials per delictes d'estafa i insolvència relacionats amb diversos negocis.

Una saga familiar que ho va tenir tot i que ara està arruïnada.

10. Luís de l'Olmo

Luís de l'Olmo

Un altre famós que va sorprendre Espanya assegurant que estava arruïnat a les portes de la seva jubilació va ser Luís del Olmo. El popular periodista ho va perdre tot per culpa del seu administrador, que es va fondre el 75% dels estalvis dels seus estalvis.

Finalment, va aconseguir sortir victoriós en els tribunals. No obstant això, la fortuna del locutor no ha aparegut. Tot i no estar totalment arruïnat, han de viure sense luxes i tranquil·litat, fruit d'una vida treballant.