URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Les xarxes critiquen la segona sortida dels reis durant l'estat d'alarma pel coronavirus

Felip i Letícia van visitar dijous el Centre de Control del Sistema Elèctric d'Espanya

Els reis van visitar el Centre de Control del Sistema Elèctric d'Espanya respectant el protocol | Twitter Casa Reial

En plena crisi del coronavirus qualsevol actuació de la monarquia està sotmesa a l'estricta lupa dels ciutadans. Més encara quan encara ressona la polèmica crisi institucional sorgida per l'escàndol dels comptes estrangers de Joan Carles I.

Treball als despatxos

Després decretar l'estat d'alarma el passat 14 de març, els reis d'Espanya han optat per treballar principalment des dels despatxos ubicats a la Zarzuela. La seva habitual i intensa agenda d'esdeveniments es va suspendre durant la crisi sanitària, prioritzant el teletreball.

Així, hem pogut veure en nombroses ocasions a Felip i Letícia mantenint reunions via telemàtica amb diversos agents socials i sectors econòmics per valorar l'abast de la crisi del coronavirus.

L'estratègia de comunicació de la Casa Reial ha estat clara des d'aleshores. Les contínues publicacions a les xarxes socials tenen com a objectiu visibilitzar l'activitat dels reis per reforçar la seva figura durant aquesta situació tan excepcional.

Dues sortides durant l'estat d'alarma

No obstant això, en les últimes setmanes els reis han decidit realitzar en conjunt dues sortides fora de Sarsuela.

La primera va ser una visita a l'Agència de Seguretat i Emergències Madrid febrer 11, mentre que la segona es va produir el passat dijous, 7 de maig, durant la seva visita al Centre de Control del Sistema Elèctric d'Espanya, on han estat informats de l'evolució de la demanda elèctrica durant la crisi sanitària.

A la seva arribada a la seu situada a Alcobendas, Felip i Letícia han estat rebuts per la vicepresidenta quarta de Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, i altres càrrecs importants dins del govern madrileny i el mateix Grup Xarxa Elèctrica.

Durant aquesta segona visita els reis van lluir novament guants i mascaretes, així com un 'look' simple amb peces de color gris i blau marí com a símbol de respecte la situació actual i als morts per coronavirus.

Tot i complir amb els protocols de protecció, aquestes sortides dels reis han estat criticades per nombrosos usuaris en xarxes socials, que veuen en aquestes visites desplaçaments innecessaris que només busquen enaltir la figura dels reis durant la crisi.

Alguns usuaris han aprofitat la visita dels reis per recordar la polèmica de Joan Carles, assenyalar el salari que perceben els reis i sol·licitar la baixada de preus a la xarxa elèctrica.


Comentaris

envia el comentari