Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge promocional de 'La isla de las tentaciones 2'

Les 4 coses que ens enganxen de 'La isla de las tentaciones 2'

No t'expliques per què no pots separar-te de la televisió cada vegada que emeten el 'reality'? T'expliquem els motius!

Imatge promocional de 'La isla de las tentaciones 2'
Això és el que ens enganxa del popular 'reality'| MEDIASET

'La isla de las tentaciones 2' és el 'reality' que ens manté enganxats a la pantalla. Encara que l'endemà ens esperi una alarma sonant molt d'hora, no és suficient per frenar les nostres ganes de veure com avança.

Aquesta edició del 'reality' era una de les més esperades. Després del gran èxit del primer lliurament, Telecinco ho va tenir clar: explotar aquest format. Un fet al qual els espectadors no li vam posar cap pega, sinó tot el contrari: vam acollir amb els braços ben oberts 'La isla de las tentaciones 2', com qui espera la pròxima entrega de la seva pel·lícula preferida, encara que sabem que no és ficció (o almenys, no del tot).

Durant aquesta edició hem pogut veure a les xarxes comentaris de persones que expressen que no veuen aquest 'reality' per diversos motius. 'És humiliant' o 'promou les relacions tòxiques' són alguns d'ells; una afirmació a la qual, sincerament, no li falta gens de raó.

I, encara que molts sabem que és així, aconsegueix mantenir-nos enganxats a la pantalla. Però, llavors, què és el que produeix aquest vici? Us explico 4 de les claus de Telecinco per mantenir-nos enganxats i enganxades a la pantalla.

1. L'espectador com a protagonista de 'La finestra indiscreta'

No sé si haureu vist la mítica pel·lícula de culte 'La ventana indiscreta', dirigida per Alfred Hitchcock. Si no l'has vist, t'ho resumeixo ràpidament: el protagonista d'aquest 'film', després de trencar-se una cama, comença a observar als seus veïns amb uns prismàtics. Comença a observar una sèrie de comportaments que li fan sospitar d'un dels seus veïns perquè la seva dona ha desaparegut.

El protagonista es manté enganxat als prismàtics dia i nit, i la pel·lícula està plena de suspens que fa que vulguem estar al seu lloc i observar, de primera mà, tot el que succeeix. I així és, precisament, com ens sentim veient 'La isla de las tentaciones 2', perquè el 'reality' ha aconseguit que ens sentim dins de la mateixa illa. Així, sentim que els temptats són els nostres amics (o enemics), i ens anem interessant per tot el que els hi passa.

Quan encenem la pantalla, el televisor es converteix en els nostres prismàtics i ens encanta veure tot el que succeeix en el 'reality'. Admetem-ho: som uns autèntics 'voyeurs' assedegats de vides alienes.

2. La manipulació com a arma del 'reality'

Una altra de les claus del programa és mantenir-nos enganxats a través de les emocions que senten els concursants, encara que això no és gratuït. En totes les escenes de 'la foguera' podem veure com se seleccionen, al mil·límetre, clips que van a fer mal al remitent. Algunes accions són indiscutibles, però cal admetre que moltes imatges i converses estan tretes de context, creant en els concursants una falsa imatge o percepció de les seves parelles o dels temptadors.

A partir d'aquesta 'manipulació', que actua com a arma clau en el 'reality', els concursants van prenent decisions sense saber tot el que hi ha darrere d'elles. Això es va veure reflectit en, per exemple, la parella formada per Inma i Angel. En un dels programes, Sandra Barneda va arribar a la vil·la de les noies per advertir a les temptades: «Tinc unes imatges molt importants per a una de vosaltres».

La presentadora li va mostrar a Inma unes imatges d'Angel en una nit de festa: les imatges no tenen cap classe de contingut més enllà del d'una persona passant-s'ho bé. En aquest instant, Inma es trenca i explica que no li fa «cap mena de gràcia que estigui xiuxiuejant amb una noia, ho he vist massa proper. No ho entenc, soc gelosa i a mi no em fa gràcia veure això». Però, quina necessitat tenia el 'reality' de mostrar aquest tipus d'imatges a Inma, i a més per separat?

3. Interacció a les xarxes: memes, memes i més memes

Les xarxes socials també juguen un paper fonamental a l'hora de mantenir-nos enganxats a 'La isla de las tentaciones' o a qualsevol altre programa o 'reality'. El fenomen que es produeix quan veiem algun gran moment és indescriptible: l'escena es torna 'Trending Topic' a Twitter, i es forma una revolada de la qual costa desenganxar-se.

Els 'memes' s'han convertit en una peça clau del puzle dels 'realities', i això és una cosa que es reflecteix quan entrem en alguna xarxa social o en algun xat en grup on els integrants veuen el programa. Així, ens sentim acompanyats per milers de persones que estan veient exactament el mateix que nosaltres.

4. La importància dels concursants

Una altra de les claus del 'reality' és, sens dubte, les parelles seleccionades. I és que, què hauria estat de la primera edició sense Fani i Christofer? I, què hauria estat d'aquesta edició sense Tom Brusse i Melyssa? Això no fa més que demostrar que la importància d'una bona selecció dels candidats és crucial, i Telecinco ha sabut fer-ho de la millor manera possible, triant als seus temptats (i temptadors) sabent que anaven a causar furor (sigui per bé o per malament).

Això és una cosa que també es veu reflectida a l'interès dels teleespectadors a cada parella: per exemple, l'última que ha arribat, formada per Alessandro i Patry, no està causant cap mena d'emoció entre els televidents. En canvi, les altres parelles causen sensació. Curiós, no?

A més de les personalitats de cada un d'ells i la seva manera de veure les coses, també ens agrada veure la seva evolució. En l'últim programa de 'La isla de las tentaciones 2', per exemple, vam poder veure com Melyssa despertava del seu 'encanteri d'amor' (de dubtosa veracitat) i obria les ales a cop de «m'he adonat que no necessito a un home per seguir endavant». Tocat i enfonsat, Tom Brusse. I, a tu, què és el que t'enganxa d'aquest 'reality'?