Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina

Els quatre fills de la infanta Cristina i Urdangarin: Juan, Pablo, Miguel i Irene

T'ho expliquem tot sobre els fills del matrimoni: Qui són i què fan actualment Juan Urdangarin, Pablo Urdangarin, Miguel Urdangarin i Irene Urdangarin

En els últims anys Iñaki Urdangarin s'ha convertit en un dels personatges més controvertits de la família reial per la trama del cas Nóos, que el va dur a ser empresonat l'any 2018. Des de llavors, tant ell com la infanta Cristina han estat constantment envoltats de polèmica, de la qual, encara que en menor mesura, tampoc s'han salvat els seus fills.

Si bé és cert que no han estat tan exposats com els seus pares, els fills de la infanta Cristina i Urdangarin també han estat en el punt de mira. Cal recordar que el matrimoni té quatre fills: Juan Urdangarin, Pablo Urdangarin, Miguel Urdangarin i Irene Urdangarin. Tot i que han aparegut a la premsa en diverses ocasions, realment no se sap gaire cosa sobre ells, però nosaltres t'ho expliquem tot. 

Juan Valentín Urdangarin i de Borbó

Juan Valentín Urdangarin i de Borbó, nascut el 29 de setembre de 1999, és el fill gran de la infanta Cristina i Urdangarin. El jove de 21 anys és una de les persones més discretes que formen part de la família reial espanyola. Amb grans conviccions religioses, dedica part del seu temps a voluntariats. De fet, quan va finalitzar els seus estudis a Ginebra, on va traslladar-se amb la seva família, va viatjar fins a Cambodja per fer tasques humanitàries. 

Després de tornar del voluntariat, va traslladar-se al Regne Unit per estudiar a la Universitat d'Essex, però més tard va marxar a Madrid, on hi viu des de llavors, i on estaria estudiant, segons han publicat diversos mitjans de comunicació, relacions internacionals.

Juan Valentín comparteix l'afició per l'Handbol amb el seu pare, però mai ha aconseguit destacar i fer el salt al món professional.

Pablo Nicolás Sebastián Urdangarin i de Borbó

Pablo Nicolás Sebastián Urdangarin i de Borbó, nascut el 6 de desembre de 2000, és un dels fills més coneguts de Cristina i Urdangarin. Possiblement perquè s'ha deixat veure entrenant amb el Barça d'Handbol, encara que ho fa sense fitxa. 

Seguint l'exemple del seu germà gran, Pablo Urdangarin ha deixat el domicili familiar per viure la seva vida a la capital catalana, on és increpat per la premsa perquè parli sobre la seva família. No obstant això, Pablo es manté ferm i no es pronuncia al respecte. 

Sobre els seus estudis, cal dir que el jove ha estat matriculat en un grau d'empreses a la European University, amb seu a Ginebra. Per altra banda, del seu dia a dia no se sap gran cosa, fins i tot ha estat una sorpresa la seva mudança de Ginebra a Barcelona

Infanta Cristina de Borbó, Miguel Urdangarin, Irene Urdangarin, Juan Urdangarin a l'Hospital Quirón de Pozuelo d'Alarcón, Madrid el dilluns 26 de agost de 2019
Irene Urdangarin, Juan Urdangarin i Miguel Urdangarin amb la seva mare infanta Cristina | GTRES

Miguel Urdangarin i de Borbó

Miguel Urdangarin i de Borbó, nascut el 30 d'abril de 2002, és el petit dels homes d'Iñaki Urdangarin. Com que és el més petit, encara no ha topat amb la premsa, ja que encara depèn molt dels seus pares. No obstant això, ja no viu amb la seva mare a Ginebra, sinó que, seguint l'exemple dels seus germans, ha marxat al Regne Unit per estudiar Ciències Ambientals. 

Sempre s'ha dit que la seva qualificació a l'escola ha estat excel·lent i, a més, ha estat un gran pianista. També se sap que és un gran aficionat als esports, especialment a l'esquí, el patinatge i el surf, de fet, durant les vacances a Mallorca se l'ha pogut veure practicant surf. 

Irene de Todos los Santos Urdangarin i de Borbó

La més petita de tots els germans, i l'única noia. Irene de Todos los Santos Urdangarin i de Borbó, nascuda el 5 de juny de 2005, és l'única que encara viu amb la seva mare a Ginebra. Sent encara menor d'edat, no ha pogut independitzar-se com els seus germans.  

S'ha dit que és 'l'ull dret' de la reina Sofia perquè és la més petita i la que ha viscut més de lluny tota la polèmica de la família, ja que el 'boom' del cas Nóos va esclatar quan només tenia 6 anys i quan el seu pare va entrar a la presó en tenia 13. 

Irene és una apassionada de la moda, i així ho demostra quan apareix en públic. També és una apassionada dels esports, com tota la família, i una gran estudiant. És molt bona esquiadora i li agrada l'atletisme i la vela, com a la resta de la família reial. De moment, la premsa no ha volgut intervenir en la seva vida.