Imatge dels concursant d'Operación Triunfo 2018

Acusen 'OT' de fer trampes: «Abans de l'actuació et diuen a qui eliminar»

Coco Comín, qui fos jurat del famós concurs, ha deixat en evidència la fosca estratègia que amagava el 'talent show'

Telecinco no guanya per a disgustos. I és que cada vegada són més aquells que deixen en evidència el seu costat fosc. Concretament, destapant estratègies i mentides que han aconseguit colar-li a l'audiència en 'realities' i 'talent shows' com a 'Supervivientes' o 'Operación Triunfo'.

Recentment, ha estat un altre dels rostres més coneguts de la cadena, qui fos jurat durant l'època daurada d''Operación Triunfo', que ha tret a la llum els estratagemes del mateix programa.

Aquesta és Coco Comín, qui va esdevenir una de les integrants més estimades del jurat, al costat de Noemí Galera o Risto Mejide. Així mateix, va estar present durant els dos últims anys del concurs musical, tant a 'OT 2008' com a 'OT 2009'.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Sembla, però, que no guarda molt bon record d'aquesta etapa. «En televisió, tot el que són aparicions de jurats, com a 'Operación Triunfo', m'horroritza», ha reconegut en una recent entrevista.

En la seva opinió, «aquests 'talent shows' estan plens de mentides, no és veritat res, ni qui guanya ni qui perd», ha remarcat. «Són imposicions de les direccions dels programes perquè interessa més un que un altre».

Així, ha recordat un moment molt dolorós en què va haver d'anar en contra dels seus propis desitjos. «Quan vaig ser jurat d''Operación Triunfo', vaig haver d'eliminar a Pablo López. Em va tocar fer-ho i no volia», ha destacat.

«Aquestes eleccions te les manen perquè et diuen 'tu avui elimines a aquest i Risto avui elimina a aquest' abans de veure l'actuació», ha explicat sobre el funcionament del concurs. Per tant, és molt probable que els 'triunfitos' acabessin abandonant el concurs abans d'hora malgrat el seu talent.

«Per això no m'agrada gens», ha insistit titllant de falses les valoracions que el jurat havia de fer. «Quan vaig haver d'eliminar a Pablo López no tenia arguments per dir-li que ho havia fet malament, perquè ho va fer perfecte».

«Mai tornaria a fer-ho si per mi fos, perquè no vaig tornar a casa contenta. El que jo sí que triava eren les paraules, com ho deia, com em dirigia a ells, però no el resultat», ha remarcat.

«Si vas allà a fer un paper, com altres companys meus de la taula, la teva consciència pot estar tranquil·la. Però jo no anava a fer un paper, jo havia de ser honesta i no podia. Va ser una total decepció», confessa.

Les paraules de Coco Comín sobre 'Operación Triunfo' generen un gran enrenou

Aquestes paraules han portat molta cua i han enfurismat Tinet Rubira, director de 'Gestmusic', la productora del programa. «Evidentment les coses no són com les diu. A Pablo López no el va eliminar ningú, va quedar segon en la seva edició, és a dir que va arribar a la final», ha replicat desmentint completament les seves paraules.

Així, també ha deixat molt clar que «a 'Operación Triunfo' no es decideixen les nominacions fins després que cantin tots els concursants. El que sí que fa el jurat és repartir a qui nominaran un cop decidits».

Rubira ha defensat el format, que tornava a TVE per la porta gran en 2017, i també li ha retret a Coco que s'hagi prestat a un espectacle tan fraudulent.

«De tota manera a un concurs tan fraudulent jo no em presto a ser jurat dues temporades i després seguir treballant en la productora», ha rematat.

I davant els comentaris negatius que el directe ha rebut, s'ha mostrat més que contundent. «Ho sento, però a 'Operación Triunfo' les coses no són així. Però tu pots seguir pensant i opinant el que vulguis».

No obstant això, aquesta no és la primera vegada que la credibilitat del concurs musical es posa en dubte. De fet, en 2018, un descuit per part d'un dels jutges convidats va donar peu a moltes especulacions.

La cantant Brisa Fenoy, que va assistir com a jutge convidada a una de les gales, va compartir a Twitter una imatge per anunciar la seva participació en aquest mateix. Al principi, res fora del comú, encara que en ella se la podia veure asseguda a la taula i, a sobre, uns folis.

I, els seguidors de 'talent show', que ho analitzen tot al detall, no van trigar a advertir que en els fulls es podia llegir qui dels concursants seguia, era favorit o estava en dubte. I això, la gala ni tan sols havia començat, de manera que la polèmica està servida.