María José Campanario protegirà a Julia Janeiro

Com pot afectar la malaltia de María José Campanario al seu embaràs

La fibromiàlgia que pateix la dona de Jesulín podria afectar el seu tercer embaràs

María José Campanario afronta amb molta il·lusió el tercer embaràs. Tot i això, és conscient que certs factors com l'edat o la seva malaltia, una fibromiàlgia que l'ha portat a l'hospital en nombroses ocasions, poden jugar en contra.

La malaltia que pateix la dona de Jesulín de Ubrique provoca dolors a tot el cos, als anomenats punts de sensibilitat. Per tant, és una malaltia silenciosa que evoluciona per etapes.

«Els que la patim més dies dolents que bons, és una llàstima. Ja és hora que les administracions i la sanitat ens plantegin alguna solució a nivell multidisciplinari», lamentava Campanario fa un temps.

María José Campanario
Maria José Campanario | La Noticia Digital

«Els malalts de fibromiàlgia no estem bojos, el dolor que es pateix és real, encara que no es veu. Malauradament no hi ha una radiografia o prova diagnòstica encara que pugui descartar qui la pateix i qui no».

Ara, aquesta condició genera una gran preocupació pel seu embaràs. De fet, sembla que ha decidit portar un estil de vida més sa, ja que ha estat vista sortint a passejar pels voltants de casa seva.

Foto familiar de María José Campanario, Jesulín de Ubrique i els seus fills.
Jesulín de Ubrique i Campanario tindran el seu tercer fill en comú. | GTRES

«No sé gaire bé com m'afectarà amb l'embaràs», reconeixia sobre la seva malaltia la dona de Jesulín a l'exclusiva que han concedit a la revista '¡Hola!'.

«De moment, estic bé», assegura. «És cert que estic molt cansada, més del que és habitual, però, per ara, bé», explicava tranquil·litzant els ànims, donant a entendre que actualment passa per un bon moment.

«També soc conscient que quan neixi el nadó no serà com les altres vegades. No tinc la mateixa edat i la mateixa salut», remarcava. A més, l'odontòloga està molt il·lusionada amb els preparatius previs a l'arribada del nadó.

Muntatge d'Andreíta, Jesulín i María José Campanario.
Andrea Janeiro tindrà un nou germà o germana. | CatalunyaDiari

«En aquests moments de la vida, l'únic que vull és que vingui bé, que estigui sa», insistia.

Es tracta del tercer fill per a ella i quart per a Jesulín, que ha assimilat molt bé la notícia de la seva futura paternitat.

«Qui em diria a mi que tornaria a ser pare, amb la meva Andrea, de vint-i-dos anys; la meva Julia, de divuit, i el meu noi, de catorze... I jo, amb quaranta-vuit que compleixo el proper nou de gener. Per això no et prepara ningú!», comentava el torero emocionat a la seva revista de referència.

«No m'espanta tornar a ser pare, aquest nadó arriba en un gran moment perquè tinc un ritme de vida més tranquil».

Una situació molt diferent de la que va viure amb els seus tres fills, ja que aleshores es passava el dia viatjant per feina. 

Les quatre formes en què la fibromiàlgia pot afectar Campanario en el seu embaràs

De mica en mica, la parella va organitzant la seva vida per donar la benvinguda a aquest nou membre del clan dels Janeiro.

«Avui mateix he estat mirant on tenia guardades les coses dels seus germans, el bressol i aquestes coses, i ja me'n vaig fent a la idea», confessava la futura mare.

«Hi ha coses que no vaig voler regalar perquè em semblava un tema molt sentimental, records molt bonics...», afegia. «Ara deixen de ser records i tornen a ser la nostra vida», matisava.

Des de 'Sálvame' han contactat amb el doctor Sánchez Martos per conèixer els riscos que pot suposar per a una embarassada com María José Campanario patir fibromiàlgia.

Foto de la parella
Jesulín i Campanario estan molt contents amb l'embaràs. | GTRES

Sembla que només hi hauria quatre riscos i els metges estarien preparats per evitar-los. Podrien ser part prematur, despreniment de placenta o necessitat de cesària al part.

«Són riscos, però sabem com evitar-los i controlar-ho amb els consells que li deuen haver donat», assenyalava el doctor.

A més, el principal problema seria la forta medicació que els pacients han de prendre. Uns fàrmacs a què, en aquest cas, l'embarassada ha de renunciar.

«Els medicaments que es prenen tenen efectes secundaris i poden tenir perjudicis sobre el desenvolupament del nadó», advertia. Per tant, Campanario necessitarà «més ajuda que mai dels fisioterapeutes».