Ainhoa Arteta somrient

Ainhoa Arteta, deu dies a l'UCI per una complicació mèdica

La soprano Ainhoa Arteta s'ha enfrontat a més d'una setmana internada a l'UCI d'un hospital de Cadis arran d'una infecció

Ainhoa Arteta travessa un dels seus pitjors moments. La soprano basca de 56 anys va ingressar el 23 de juliol a l'UCI d'un hospital de Cadis en estat greu.

 

Han estat deu dies en què la soprano ha estat a la unitat de cures intensives del centre sanitari. Segons ha transcendit, Ainhoa Arteta va patir una greu infecció derivada d'un quadre de còlic nefrític.

 

No obstant això, la cantant ha tret forces per evolucionar favorablement. Ahir, 2 d'agost, va ser traslladada a planta, ja que el diagnòstic mèdic és positiu.

 

A més, l'espera un mes d'agost ple de compromisos professionals als quals l'artista no vol faltar. Almenys, així ho han assenyalat des de la seva agència de representació en una entrevista amb la revista 'Hola!'.

 

De moment, tan sols s'ha confirmat la cancel·lació d'un dels concerts de la soprano. En concret, l'esdeveniment que tenia lloc aquest divendres, 6 d'agost, a la plaça de toros d'El Burgo de Osma (Sòria).

 

Arteta pretén estar a punt per a delectar amb la seva veu els assistents de l'Starlite Catalana Occidente a Marbella el 18 d'agost. En aquest concert, estarà acompanyada a l'escenari del tenor Plácido Domingo.

 

Ainhoa Arteta, recentment recuperada de les seqüeles de la covid-19

La basca es va contagiar de covid al començament d'aquest any. I la recuperació no va ser un camí de roses.

 

«Al principi semblava que era asimptomàtica, però, a poc a poc, es van anar agreujant els símptomes. El quart o cinquè dia es va començar a complicar la cosa perquè va baixar cap als bronquis. Va derivar en una tos i unes flegmes molt lletges», va confessar l'artista.

 

Arteta es va recuperar a casa seva, lluny de l'hospital, però va haver de fer front a una seqüela «tediosa i dolorosa», en paraules d'ella.

 

«Com que tenia molts mals, el meu traumatòleg em va fer una ressonància magnètica i va sortir que tenia un edema a les ròtules», va explicar.

 

A conseqüència de la malaltia, la soprano va haver de servir-se d'un recolzament auxiliar per a poder caminar.

 

«Camino amb ajuda d'una crossa i cada vegada em recolzo millor. El que passa és que la terminal 4 de l'aeroport de Barajas és molt llarga i vaig optar per desplaçar-me en cadira de rodes», va assegurar.

 

No obstant això, la cantant es va esforçar a treure ferro a l'assumpte quan li van preguntar pel seu estat de salut. «Que no s'estengui el pànic, estic bé. No és res greu, però gens agradable», va assenyalar.

 

Ainhoa Arteta gaudia d'un dia important abans que hagués de ser hospitalitzada

Uns dies abans de ser internada a l'hospital, Arteta va gaudir d'una vetllada molt tendra amb el seu marit a El Puerto de Santa María (Cadis).

 

La soprano va fer de padrina d'Estrella del Viento, l'equip de regates on debuta el seu marit, Matías Urrea. L'artista va gaudir capitanejant el Seventy ESP-770, un vaixell clàssic suec datat el 1953.

 

«Ser padrina d'Estrella del Viento és una gran alegria. És un projecte en el qual fa un any i mig que treballem i ens fa molta il·lusió», va assegurar.

 

«Va començar amb la il·lusió d'un navegant i al final ens va contagiar a tots. A més, és un projecte benèfic, a benefici de la Fundación Olivares, que ajuda els nens amb càncer. Així que té tots els ingredients», va afirmar amb molta il·lusió.

 

La soprano és una dona plena d'energia que desprèn molta passió pels seus projectes. Ara només li queda recuperar-se per a tornar a brillar davant als escenaris amb les seves magnífiques actuacions.