Mila Ximénez col·laborant a Sálvame

Alba Santana calla el problema que pot tenir per culpa de la mare Mila Ximénez

Alba Santana, atenta al que es va sabent de Mila, la seva mare

Recentment ha passat  un any de la trista mort de Mila Ximénez. No hi ha setmana en què no es recordi a Telecinco la periodista i mítica col·laboradora deSálvame. De fet, el plató principal on cada tarda es realitza aquest programa és el plató Mila Ximénez i una colorista pintura de la cara il·lumina una de les parets.

Els seus companys en parlen poc, però la recorden permanentment. El dolor els impedeix tractar la seva mort amb naturalitat, com els va fer notar no fa gaire María del Monte. L'estimaven tant i era tan important per a l'espai que encara avui els costa parlar-ne sense les llàgrimes aflorant els ulls.

Alba Santana, la filla de Mila, també troba a faltar molt la seva mare. Ella prefereix viure completament allunyada dels focus. No vol saber res dels mitjans i porta un dol silenciós i tranquil a Suïssa, on viu.

Des d'allà, però, està força pendent de l'Operació Deluxe. No en va, el paper que va jugar Mila en aquesta trama és tan rellevant que, malgrat la seva mort, el seu nom apareix de manera estratègica al sumari.

Això pot tenir algun tipus de repercussió per a Alba Santana? A El Español han analitzat la qüestió.

Mila Ximénez propicia l'inici de les investigacions sobre l'operació Deluxe

Una intervenció de la mare d'Alba Santana a Sálvame va ser el que va alertar la policia que alguna cosa rara estava passant. Mila va donar la notícia de la detenció de José Fernando Ortega a finals d'abril del 2017.

Havia agredit físicament dos policies, els havia amenaçat de mort i havia estat detingut. La periodista tenia molts detalls de tal com havia passat tot.

Aquests detalls, segons explica l'esmentada publicació i la mateixa Ximénez cita sense cap pudor, figuren a les diligències policials. Aquí comencen les comprovacions de com s'ha tingut accés a aquesta documentació reservada.

Després es troba amb la pista de dos funcionaris policials que havien consultat l'expedient. Un d'ells, a més, ho estava fent de manera recurrent i amb fitxes policials de desenes de famosos i personatges públics.

Imatges de l'Operación Deluxe
La relació de Mila Ximénez i d'altres col·laboradors amb el funcionari policial està provada gràficament | Diversos

Fruit de mesos d'investigació, es van començar a aclarir la situació quan van descobrir la presumpta relació d'aquest funcionari amb membres de Telecinco com Gustavo González, Kike Calleja, Diego Arrabal o Mila Ximénez.

Les informacions que Mila Ximénez va demanar al funcionari

De fet, la mateixa Mila va sol·licitar presumptament els serveis d'aquest funcionari, segons consta al sumari de la investigació. L'agent policial li va facilitar les diligències policials que ella demanava «com un regal» i després la periodista, dies més tard, va parlar d'aquest cas donant-hi informació policial.

Com que Mila Ximénez ja no està entre nosaltres, la investigació se centra ara en els altres companys televisius que sí que poden testificar. De moment, tothom es mostra molt caut i tranquil, malgrat que hi ha més de 200 famosos investigats.

Fotomuntatge d'Alba Santana i Mila Ximénez.
Alba Santana, sorpresa amb la informació sobre la seva mare | Canva

Alguns ja s'han personat com a acusació particular en aquest cas que porta de cap a Telecinco. Respecte a la fitxa policial de José Fernando Ortega, que va desfermar la investigació, estava publicada en una notícia a la web de Telecinco. Fins i tot es va mostrar a la televisió, a Sálvame. Ara ja no és accessible, segons El Español, i ha desaparegut de la pàgina web de la cadena.

Alba Santana, per la seva banda, segueix molt pendent de totes les novetats al voltant d'aquest cas que, si fos viva, també esquitxaria la seva mare. De moment, més enllà de sortir diverses vegades al sumari, ningú no ha fet cap altre pas i previsiblement, Alba no haurà de respondre per les accions de la seva mare.