Alba Santana i Claudia, la dona de Manolo Santana

Alba Santana tenia raó: L'herència de Manolo Santana somriu a la seva dona Claudia

Surt a la llum el patrimoni de Manolo Santana, mort recentment als 83 anys per una fallada cardíaca

La mort de Manolo Santana  va commocionar el món de l'esport al nostre país. La setmana passada va morir el qui havia estat un dels millors jugadors de tenis de l'estat espanyol, amb 83 anys, per una aturada cardíaca a casa seva, a Marbella. El tenista va morir el mateix any que la seva exdona Mila Ximénez, amb qui es va casar a principis dels anys 70, i amb qui va tenir una filla en comú, Alba Santana.

Després d'un homenatge espectacular amb la instal·lació d'una capella ardent a La Caja Mágica, les cendres de l'esportista ja han estat portades a Marbella. Allà, Santana dirigia un club de tenis des de fa anys, encara que molts pensen que la seva dona, Claudia, dirigia per sobre d'ell aquest negoci i la seva economia.

Les grans incògnites sobre l'herència de Manolo Santana

La seva pèrdua va encetar un mar de dubtes sobre la seva herència, i un mitjà de comunicació ha tret a la llum les dades més específiques sobre el llegat. Tal com ha revelat el portal 'Vanitatis', abans de la pandèmia, el 2019, es va frenar tota l'activitat econòmica de l'extenista, o, dit d'una altra manera, va deixar de presentar els seus comptes al Registre Mercantil. Però hi ha una excepció, i no és cap altra que el 'Manolo Santana Racquets Club de Marbella', el club que actualment dirigia amb la seva dona.

Claudia Rodriguez i Manolo Santana
Manolo Santana amb la seva parella, Claudia Rodríguez, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Aquesta societat va ser creada el 2010, amb un capital de 18.000 euros. El 2011 la seva ara vídua, Claudia Inés Rodríguez Valencia, ja hi figurava com a administradora única. Alhora, dels comptes presentats per la societat de Santana i la seva vídua s'extreu que comptava fins al 2019 amb un patrimoni actiu proper als 85.000 euros i amb uns ingressos d'una mica més de 423.500 euros.

El 2019 va ser un dels últims anys en què la societat va obtenir beneficis, 29.051 euros, encara que no van evitar els números vermells, que l'any anterior eren d'un balanç negatiu 46.584 euros.

Les altres empreses del difunt tenista Manolo Santana

Manolo Santana apareix també en la direcció de dues empreses més. Aquestes són 'International Sports Organitation SA', una UTE (Unió Temporal d'Empreses), que es dedica a l'organització d'espectacles esportius.

La segona és 'Rolwim SA', creada el 1989 i basada en activitats de conducció i pilotatge. Aquesta societat sí que va presentar més solvència que la primera empresa esmentada. Com a mínim, pel que fa a l'any 2019, ja que el patrimoni actiu era de 174.209 euros, els ingressos de 75.000 euros i els beneficis nets de 18.500 euros.

Manolo Santana al Masters Series de Madrid del 2018
Surt a la llum el patrimoni de Manolo Santana, extennista espanyol recentment mort | GTRES

Actualment, Claudia, la vídua de Manolo Santana, també seria la titular del 90% del patrimoni de l'extenista, segons José Ramón Llompart, amic de Santana. Entre els seus béns, segons el Registre Mercantil, hi ha un habitatge a la urbanització Nova Andalusia, amb un valor al voltant dels 900.000 euros i un garatge al seu nom. Al seu torn, Santana també tindria un pis de 60 metres al carrer Santa Engracia de Madrid, una de les zones més cèntriques i valorades de la ciutat de Madrid.