Albert Vilas repassa la gastronomia tradicional a 'Les receptes del calendari pastisser'

Es tracta d'un recull de postres tradicionals catalanes

Albert Vilas amb el seu nou llibre 'Les receptes del calendari pastisser' | Cossetània Edicions

'Les receptes del calendari pastisser. Les nostres postres de sempre' és el nou llibre d'Albert Vilas, l'autor del blog La cuina de sempre que ofereix els passos, explicats de manera senzilla i entenedora, de plats típicament catalans o altres receptes d'interès. Amb el seu nou llibre, l'autor pretén reivindicar la pastisseria tradicional que té el seu lloc al calendari festiu, una relació entre cuina i cultura que forma part de «la voluntat participativa que ens identifica social i culturalment», com diu el mateix autor, i també, dir «prou» a la nova pastisseria creativa. 

El llibre, que publica l'editorial vallenca Cossetània, ressegueix el calendari festiu i mostra les receptes típiques del país, com el Tortell de Reis, les mones de Pasqua, els pastissos de Sant Jordi, les coques de Sant Joan o els panellets. A més, a la publicació també s'hi poden trobar consells i trucs per realitzar correctament certes elaboracions o fer servir eines de cuina concretes. Albert Vilas és l'autor d'aquest llibre i l'impulsor del reconegut blog de receptes La cuina de sempre i ha parlat amb CatalunyaDiari.cat d'aquesta nova publicació i del seu projecte a internet.

El seu blog de cuina sorgeix de la necessitat de documentar les receptes familiars per poder-les «compartir amb amics i família, un projecte petit que va demostrar tenir una gran acollida i es va acabar convertint en «un referent gastronòmic per a molta gent, de casa i de l'estranger». El projecte de publicar un llibre ve de la idea de traslladar contingut del blog al suport de paper, una versió de les receptes que, segons Vilas, «molts seguidors començaven a demanar». La decisió de dedicar el llibre a la pastisseria ve de l'experiència professional de l'autor en el sector, ja que «ha treballat de pastisser més de deu anys i coneix la tradició social que es viu al voltant de les festivitats i els dolços que hi ha associats».

delCamp.cat sorteja cinc exemplars de 'Les receptes del calendari pastisser'. | delCamp.cat

Amb la intenció de promocionar i fer créixer el blog La cuina de sempre, Albert Vilas ha començat un projecte de col·laboració amb CatalunyaDiari.cat que, de moment, consisteix en la publicació de les receptes del blog a través de les vies de distribució del mitjà a les xarxes socials, com ara la pàgina de Facebook Catalunya Cuina, i que ha de servir per garantir la continuïtat del projecte del blog. Vilas aprofita per criticar el poc suport de les institucions a l'emprenedoria digital i reivindicar aquest sector com una via per a la «difusió de la nostra cultura».

Albert Vilas explica les receptes per passos de forma molt gràfica i planera, amb instruccions detallades i il·lustrades amb fotografies perquè resultin més entenedores, un estil que ha generat un gran nombre de seguidors al blog La cuina de sempre que participen i interactuen amb l'autor explicant-li com els ha animat a gaudir i elaborar algunes de les receptes del patrimoni gastronòmic català. Un retorn per part del públic que Vilas descriu com «enriquidor» i que el fa conscient de la responsabilitat que suposa transmetre a tants seguidors el patrimoni culinari català. 

Sorteig: Els guanyadors del sorteig dels cinc llibres són Marc Maymó Aloy (Manresa), Dolors Puigoriol Illamola (Vic), Dolors Balasch Rubi (Cervera), Alexandra Pedret Bertomeu (Tarragona) i Anna Marquès Salazar (Tarragona).


Comentaris

envia el comentari