Nou maldecap per a Alfonso Merlos: Possible acomiadament pel seu escàndol

L'Associació Lliure d'Advocats (ALA) ha reclamat el seu cessament per «irregularitats mercantils» en el seu contracte

Alfonso Merlos a 'Ya es mediodía'
Alfonso Merlos està protagonitzant tots els escàndols de les últimes setmanes | Mediaset

Sens dubte, Alfonso Merlos, Alèxia Rivas i Marta López són els tres grans personatges de moment. La premsa espanyola i estrangera s'ha fet ressò del trio format pels periodistes després que la reportera de 'Socialité' aparegués seminua quan Merlos estava realitzant una connexió en directe.

Al contrari del que succeïa amb Marta López, la parella preferia guardar silenci i defensar el seu dret a la intimitat. Mentre que la carrera de l'ex 'gran germana' està més resplendent que mai, la de la reportera, igual que la de Merlos, podria caure en picat.

Alfonso Merlos podria haver estat destituït

A més de col·laborar en diversos programes de televisió, Alfonso Merlos també és director de Comunicació del Col·legi d'Advocats de Madrid, una feina que podria estar a la corda fluixa segons diverses informacions que asseguren que Merlos podrien ser destituït del seu càrrec a causa de les pressions d'altres advocats que no han vist amb bons ulls l'escàndol mediàtic.

L'Associació Lliure d'Advocats (ALA) ha reclamat el seu cessament per «irregularitats mercantils» en el seu contracte. La presidenta de l'associació, Ángeles Chinarro, ha volgut recalcar que el polèmic vídeo d'Alfonso no té res a veure amb la decisió de prescindir-ne, i defensa que pretenen destituir perquè consideren que ha estat contractat a dit.

Des de l'Associació d'Advocats defensen que Merlos no va arribar a presentar els seus comptes ni tampoc es va presentar al concurs ni a convocatòria pública. Chinarro defensa que malgrat aquests, la companyia de Merlos, Trocadero Comunicació, va ser contractada i que els motius del seu cessament «estan sent al·legats des que se li va nomenar. Des que se li va nomenar a la fi de 2017, just després de la campanya que va guanyar el degà, en les següents assemblees exigim una sèrie de pautes. Volíem transparència tant en el seu contracte com en les irregularitats que existien».

«Hem demanat des del minut un que se'ns facilités el contracte i hem demanat que ens donessin explicacions pel cessament dels treballadors que abans s'encarregaven de la comunicació. S'han aïllat i amb això ja et deixen la boca tancada. Per a ells la protecció de dades és un mur de contenció i s'emparen en això. Alfonso Merlos tampoc ens ha dit res», sentencia.

Queixes sobre l'elevat pressupost destinat al Col·legi d'Advocats

A més, l'Associació recalca que «desconeixem si té exclusivitat signada, el temps que té pactat de dedicació a l'escola, el que sí sabem és que va una hora al dia els dies que va (...) El que sí coneix és el pressupost que es va aprovar per 2019. El pressupost habilitat anteriorment era molt inferior. Abans la comunicació no estava subcontractada amb una empresa, sinó que hi havia 4 persones contractades pel mateix Col·legi d'Advocats i eren les que s'encarregaven de la comunicació. Opino que mai va haver de ser contractat i que se li hauria de cessar per les raons que hem donat».

L'ALA també critica el gran pressupost que es destina al Col·legi d'Advocats de Madrid, que actualment és de 180.000 euros només en l'àmbit de la comunicació. Malgrat tot, els que el coneixen asseguren que té una capacitat de treball admirable i que la seva implicació amb el seu lloc de treball és molt alt.


Comentaris

envia el comentari