Imatge d'arxiu de l'influencer Verdeliss

Allau de crítiques a l'influencer Verdeliss pel seu llibre infantil

Estefanía Unzi té miliions de seguidors a les xarxes socials

Diverses influencers, després d'experimentar un cert èxit a les xarxes socials, s'han decidit per apostar pel món de la literatura, com és el cas de Tamara Gorro. La darrera en unir-se al grup d'influencers i escriptores ha estat Verdeliss. Després d'arribar a un milió de seguidors a les xarxes socials, comptar amb un canal de Youtube i triomfar amb la seva marca, la jove ha optat per provar sort al món de la literatura.

Tot i convertir en or tot allò que toca, Estefanía Unzi, més coneguda com a Verdeliss, va decidir treure un llibre l'any 2018 anomenat 'Un mundo de emociones'. Malgrat dedicar-li moltes hores, i sobretot molta il·lusió, les vendes del projecte de Verdeliss han estat nefastes.

Els primers dies i setmanes després de la publicació del llibre les vendes van ser espectaculars perquè va anar a diverses firmes de llibres i fires. El cert però, és que avui dia el llibre de Verdeliss no té vendes. Una vegada superat el boom del llançament, les vendes del seu llibre han caigut en picat.

Sembla que el suport dels seus milions de seguidors no ha estat suficient per triomfar en el món de la literatura. Finalment, eren els followers de la influencer els més crítics amb el seu llibre perquè l'havien comprat esperant que fos un contingut diferent on es mostrés la filosofia de la vida de la jove. En lloc d'això, es van trobar amb un llibre que no crida l'atenció.

 

Les crítiques dels seguidors

«Llibre molt fluix, història embolicada i sense un fil conductor precís», «El títol i la història poc tenen a veure... La veritat és que el conte deixa bastant a desitjar. No segueix una seqüència lògica, sobretot en les emocions... no deixa cap metàfora...jo sóc adulta i em quedo amb cara de pòquer perquè no arribo a entendre el conte», «Avorrit. Els dibuixos són una passada, però la història, sense ànim d'ofendre, no és gran cosa. El meu fill i jo no vam aguantar el conte sencer jeje i som ratolins de biblioteca», sentenciaven alguns dels seguidors.

Malgrat que es ven com un llibre «educatiu i pedagògic», el cert és que les crítiques no diuen el mateix. «Il·lustracions complexes. Història dispersa. No m'ha agradat molt la història, és molt quotidiana i dispersa. Massa personatges i no queda clar quin és el missatge per als nens. No està tan centrat en les emocions com ho sembla pel títol. El que més li agrada al meu fill de 20 mesos és trobar el gat i el dinosaure a les il·lustracions (...) Les relacions de mida entre objectes no són realistes i pot resultar difícil reconèixer certs animals que han vist en la realitat», assegurava un pare.

El llibre està a la venda a Amazon per un preu de 12,30 euros. Tot i el fracàs del llibre, Verdeliss segueix sent una de les influencer més cotitzades del nostre país, amb una botiga en línia de roba d'un gran èxit de vendes, tot i que amb el seu llibre no ha passat el mateix.