Una amiga de la reina parla: «Està farta»

La seva també companya de professió ha estat molt clara

Imatge de la reina Letícia en la visita a Cantàbria
La reina ha intentat fer coses, però l'estructura de la monarquia és obsoleta per a ella | Catalunya Diari

Felip VI, la reina Letícia i la monarquia en general es troben en aquests moments en el punt de mira d'arreu del món. I això és degut als escàndols que no deixa de protagonitzar el rei emèrit Joan Carles I: els seus comptes a Suïssa, els diners rebuts pels Emirats Àrabs, el seu romanç amb Corinna Larsen, la seva marxa d'Espanya, la seva relació amb Marta Gayà...

Totes aquestes circumstàncies han donat lloc a què no només es parli d'ell, sinó que també dels seus afins. I, de manera especial, de la seva nora, de la qual s'han publicat aquests dies els canvis que ha experimentat en els últims temps. 

I precisament sobre ella ha parlat ara una amiga i antiga companya de professió. Ens referim a la periodista i corresponsal de TVE, Rosa María Calaf, de 75 anys. Una dona que s'ha convertit en un referent de la professió gràcies a les seves quatre dècades com a corresponsal al peu de la notícia. 

Les paraules de la veterana professional

La citada periodista ha concedit una entrevista a 'El País' i en aquesta ha parlat dels temes d'actualitat. Precisament entre aquests se li ha preguntat sobre el paper que exerceix a la Família Reial la reina Letícia. 

En aquest sentit, ha estat molt clara: «Alguna vegada que he parlat amb ella estava extraordinàriament interessada en el que faig. Ha fet el que ha pogut i després ha abandonat, perquè en l'estructura actual que és obsoleta, és difícil». És a dir, que ha pres la decisió de no 'seguir lluitant contra gegants'.

De la mateixa manera, Rosa María Calaf ha reconegut que «El que més m'irrita és que s'ha desaprofitat un bon actiu i la possibilitat que es convertís en un referent, no només de moda, sinó com a dona. Al final és un personatge». 

Així, tan contundentment, és com la periodista ha criticat que no s'hagi aprofitat la intel·ligència i la professionalitat de la reina. La citada institució arcaica ha preferit mantenir les seves fèrries imposicions del passat i no hagi fet un pas cap a la modernitat.


Comentaris

envia el comentari