Primer pla d'Ana Obregón

Ana Obregón: la seva Declaració de la Renda després de la dinerada per tenir la neta

Ana Obregón és conscient del que la gestació subrogada comporta

Ana Obregón continua donant motius per continuar sent notícia després de l'exclusiva del naixement de la seva neta. L'actriu i la presentadora va recórrer a la gestació subrogada als Estats Units, una tècnica de reproducció humana que no és legal a casa nostra.

Tot i això, l'Agència Tributària sí que contempla els fills nascuts mitjançant aquest mètode a l'hora de fer la Declaració de la Renda.

El més segur és que la principal preocupació d'Ana Obregón, en aquests moments, sigui el benestar de la seva neta. Els tràmits per obtenir el passaport i altres gestions són el motiu que mantenen la presentadora a Miami. En poques setmanes, àvia i neta volaran fins a Espanya, el que farà que totes dues continuïn al focus mediàtic.

La neta d'Ana Obregón ha arribat amb un pa sota el braç

Ara, i més enllà de seguir les publicacions diàries d'Ana Obregón a Instagram, la notícia ha arribat des del Ministeri d'Hisenda. I és que els pares o tutors legals dels nens nascuts mitjançant gestació subrogada tenen dret els mateixos avantatges i les obligacions fiscals que la resta de famílies.

El govern espanyol va aprovar el 2022 una modificació en la deducció de maternitat per a totes les mares amb nadons menors de tres anys.

Un canvi que permetria Obregón a estalviar-se fins a 1.000 euros la renda de l'any que ve. Una deducció que es calcula de manera proporcional al nombre de mesos del bebè, inclòs el mes de naixement i no comptant el mes de compliment dels tres anys.

Com que la nena va néixer el 20 de març, Ana Obregón podrà incloure en aquesta deducció fins a 10 mesos aquest any. Rebrà, així, un total de 3 600 euros fins que la petita compleixi tres anys.

Fotomuntatge d'Ana Obregón i la portada d'¡Hola! amb la seva neta.
El naixement de la neta d'Ana Obregón per gestació subrogada li permetrà acollir-se a beneficis fiscals. | CatalunyaDiari

Per accedir a l'esmentada deducció, cal ser mare treballadora per compte propi o d'altri, donada d'alta a la Seguretat Social o mutualitat.

En aquest cas, Ana Sandra, nascuda als Estats Units, tindrà passaport nord-americà. A més, Ana Obregón sol·licitarà per a ella la doble nacionalitat, sent legalment la seva filla davant de les autoritats, per la qual cosa podrà gaudir el pròxim any de beneficis fiscals.

Així ho explicava Obregón a l'exclusiva concedida a la revista ¡Hola!: «Legalment és la meva filla i així apareix al seu passaport. La registraré al Consolat espanyol i, després, la puc portar a casa».

La tornada d'Ana Obregón a Espanya, cada cop més a prop

Laboralment, Ana Obregón està centrada en la seva feina de presentadora, la gestió de la fundació del seu fill i projectes com la publicació del llibre El chico de las musarañas. Unes activitats per les quals genera ingressos dels que rendeix comptes amb l'Agència Tributària a la campanya de la Renda.

La tornada d'Ana a Espanya, acompanyada de la seva neta, cada cop és més a prop. Primer, tornarà en diferit, ja que el pròxim 10 de maig podrem veure-la a la tercera edició del programa 'Mask Singer'. Si bé en el lliurament anterior feia tasques d'investigadora convidada, en aquesta ocasió, serà investigadora fixa.

També està previst que vagi a 'El Hormiguero' poc després d'aterrar a Espanya. L'actriu parlarà, entre altres coses, del llibre que va començar a escriure el seu fill. En principi, estava previst que la presentació de l'obra tingués lloc el 19 d'abril passat amb la intervenció telemàtica d'Ana Obregón.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Tot i això, després de l'enrenou format al voltant del naixement de la seva neta, l'actriu aprofitarà l'oportunitat d'acaparar més mitjans de manera presencial. Sens dubte, és una estratègia comercial per promocionar aquesta publicació.