Primer pla d'Ana Obregón amb el rostre seriós

Ana Obregón fa el pas definitiu amb el seu fill i li plouen les crítiques

Ana Obregón viu un estiu molt trist a Mallorca

Ana Obregón ha fet un pas molt important a la seva vida, malgrat que segueix sense aixecar el cap després de la pèrdua del seu fill fa dos anys. Tot i el seu infinit dolor, la vida segueix i amb ella, la mare d'Álex Lequio s'ha d'esforçar cada dia per aixecar-se i començar un nou dia.

Ana fa uns quants mesos que es troba a Mallorca, el seu paradís a la terra. La seva família té una espectacular mansió a la Costa dels Pins, en un privilegiat enclavament situat en un penya-segat amb impressionants vistes a la Mediterrània.

Allà passa els seus dies al costat del seu pare i al costat dels records del seu fill. També escriu, contempla les albes i els capvespres i únicament surt per a temes molt puntuals o cites ineludibles.

Ara, la revista Hola! ha aconseguit una cosa històrica aquest dimecres. I és que no tindria res de comú si la vida d'Ana Obregón hagués seguit la seva llera natural.

«Des que ell no hi és, sembla que visc, però no visc. La pèrdua d'un fill és tremenda, no té res a veure amb la d'un pare o un xicot, és una cosa que no és natural i no se supera», confessa. Així les coses, Ana Obregón ha fet de cor fort i ha tornat a protagonitzar el que tan famosa la va fer en el passat.

Ana Obregón posa en biquini amb una finalitat

Ana Obregón ha decidit rememorar els temps passats i ha tornat a posar en biquini en una exclusiva per a l'esmentada revista. Hi va haver una època en què l'estiu començava oficialment quan posava espectacular per a la premsa a les platges mallorquines.

Tot va començar en 1992 quan va pactar amb la premsa que la perseguia dia i nit durant les vacances. A canvi de deixar-la tranquil·la durant les vacances es va comprometre a un 'posat espectacular' perquè tots els mitjans la immortalitzessin a les seves portades.

Allò es va convertir en una tradició des que va baixar a la platja amb biquini amb l'Álex, que llavors tenia dos mesos. Cada any aquests posats es repetien fins que va morir el seu fill. Ara, dos anys després, ha volgut reprendre aquest costum, encara que tot té un to més sobri, trist i menys festiu que antany.

«Ara aquest posat té un altre sentit per a mi, perquè els beneficis aniran destinats a la seva fundació. En realitat, tot el que faig a la meva vida ho faig per ell», ha dit en exclusiva per a Hola!

A la biòloga li «mata de pena» haver sigut tan feliç abans sense saber-ho. «El que faig ara és passar l'estiu. Sense el meu fill i sense la meva mare, doncs estic molt trista. Les persones a qui més estimo a la meva vida em falten».

Ara, Ana Obregón es dedica essencialment a escriure, a meditar i a cuidar el seu pare «que el pobre ara està molt malalt, ha estat ingressat tres setmanes a un hospital».

Tot i que es tracta d'un reportatge clarament solidari, la veritat és que hi ha qui critica que l'Ana segueixi acaparant portades amb reportatges tan frívols com un posat estiuenc. Però, sigui com sigui, necessita algun al·licient a la seva vida per trobar les forces que li permetin continuar vivint sense Álex.

Les confidències d'Ana Obregón que pocs coneixien

Ana Obregón explica en aquesta extensa entrevista que l'Álex tenia un clar referent a la vida: el seu avi. «El meu pare era el seu exemple. La foto del fons de pantalla del mòbil era la foto del meu pare al seu despatx. Bé, en realitat ho segueix sent, perquè el mòbil el conservo exactament com ell el tenia, igual que moltes de les seves coses».

Així mateix, Ana no ha tingut forces per canviar els llençols en què va dormir el noi per última vegada. D'altra banda, com ella mateixa revela, aquest estiu Ana només vol treballar: «Escriure, escriure i escriure. M'adono que per escriure cal estar inspirat, tranquil, sol. Per mi és com obrir l'ànima en canal».

Fotomuntatge d'Ana Obregón i el seu pare
Ana Obregón, trencada de dolor i pendent de la salut del seu pare | Catalunya Diari

A més, descarta completament tornar a enamorar-se i ha apartat de la seva vida determinades persones. «Acompanyar en un duel és molt difícil. És difícil per a tothom estar al meu costat, perquè no se sap què fer», diu.

El llibre d'Ana Obregón (el que havia començat Álex i ella està acabant) serà segurament un èxit de vendes. I és que serà una altra empenta solidària a la Fundació que Ana ha impulsat per investigar el càncer.