Ana Rosa Quintana fent un discurs durant una entrega de premis

Contundent advertència d'un convidat d'Ana Rosa: «Si no ho fem bé...»

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, assegura que «la situació segueix sent molt preocupant»

Juanma Moreno, actual president de la Junta d'Andalusia, ha estat entrevistat a 'El programa de Ana Rosa' de Telecinco. El president ha informat que els municipis en els quals durant deu dies consecutius la incidència acumulada del coronavirus hagi baixat progressivament, i hagi estat constatat per mitjà de les respectives anàlisis, aquests llocs podrien passar a un grau inferior de restriccions. D'aquesta manera, els establiments d'activitats no essencials podrien reobrir sense haver de complir els 14 dies de termini actuals.

Andalusia presenta xifres preocupants

Així mateix, Moreno, que ha inaugurat l'Hospital d'Alta Resolució d'Especialitats (HARE) al municipi malagueny d'Estepona, ha afirmat que té previst reunir-se amb el Comitè d'Alertes de Salut Pública d'Alt Impacte per analitzar els canvis.

En la mateixa línia i malgrat indicar que encara s'ha d'estudiar la situació, ha exposat que un d'aquests canvis podria afectar a l'avaluació, que passaria a ser setmanal, en comptes de fer-ne dues a la setmana. Per altra banda, les restriccions i limitacions passarien a durar 10 dies, en comptes de 14, en el cas que durant aquest període les xifres acumulades millorin i, per tant, la taxa d'incidència acumulada es vegi reduïda.

«Hi ha esperança perquè veiem que la incidència acumulada va baixant, però seguim amb una taxa molt alta de morts i d'ingressats a l'UCI», ha exposat Juanma Moreno. 

De la mateixa manera, ha explicat que Andalusia suma 2.902 contagis i que, encara que és la xifra més baixa respecte a les setmanes anteriors, «seguim amb 53 morts i amb una taxa d'incidència que va disminuint, en 776, però que segueix sent molt preocupant».

«Ens queda molta batalla contra la COVID», ha insistit, tornant a demanar prudència i consciència per «aconseguir definitivament doblegar la corba i acabar amb aquesta tercera onada», ja que, «si no ho fem bé, estarem acabant amb la tercera onada i començant la quarta perquè la vacuna va a un ritme molt lent, siguem responsables».

La Covid-19, tema de debat

No és la primera vegada que Ana Rosa Quintana, presentadora d''El programa de Ana Rosa', dona la seva opinió sobre la pandèmia de la Covid-19. De fet, quan es va parlar sobre l'arribada de la vacuna, Ana Rosa va manifestar que la gent estaria molt indignada: «la gent dirà: 'Per què jo em vacuno i tu no?' Doncs jo no em contagiaré i tu sí». Tot i això, després va acabar reconeixent que «és veritat que hi ha d'haver molta gent que no es vacuni perquè no hi hagi immunitat».

Ana Rosa Quintana va generar polèmica amb el tema de les vacunes, ja que va fer dubtar als seus espectadors sobre si finalment s'acabaria posant la vacuna a Espanya. A més, la presentadora va manifestar que ella ho faria amb una condició: «Jo em posaré la vacuna, però primer que se la posi el govern». Aquestes respostes d'Ana Rosa ja no ens agafen per sorpresa. 

Actualment, segons l'últim balanç del Departament de Salut, hi ha 694 pacients crítics ingressats a les UCI catalanes. Pel que fa a les hospitalitzacions, hi ha 2.635 persones ingressades pel virus, 57 més en les últimes 24 hores. Ara bé, en comparació amb diumenge passat, els hospitalitzats s’han reduït en 366 persones.