La presentadora Ana Rosa Quintana amb vestit blau mirant a càmera.

Ana Rosa Quintana, farta: «Això passa quan no hi ha ningú»

La presentadora de Telecinco ha criticat la gestió del govern d'Espanya després decaure l'estat d'alarma

Ana Rosa Quintana ha començat opinant de forma contundent aquest dilluns en els primers minuts a 'El programa de Ana Rosa'. I ho he fet amb una àcida crítica a la gestió del govern d'Espanya, després de les imatges lamentables d'aglomeracions de gent que es van poder veure en molts punts del país quan expirava l'estat d'alarma i, per tant, el toc de queda.

I és que van ser milers de persones les quals van prendre els carrers a la matinada del 8 al 9 de maig per celebrar que tornaven a ser 'lliures' en certa manera. La presentadora de Telecinco ha començat el seu discurs amb un contundent «no hem après res. És frustrant i descoratjador», assegurava, en contra del comportament d'aquesta mena de persones.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Això és el que passa quan no hi ha ningú al comandament»

«Es veia venir, però al que vam assistir el dissabte no té nom», deia Ana Rosa veient les injustificables imatges de persones amuntegades als carrers sense mascareta ni distància de seguretat en ciutats com a Madrid, Barcelona o Sevilla. «Un espectacle lamentable, una mena de Cap d'Any en què s'oblidaven que seguim en pandèmia», s'ha lamentat la comunicadora.

«Milers d'avis veien per la 'tele', atònits, com els seus nets menyspreaven un virus que ha posat fi a la vida de més de 100.000 compatriotes. No obstant això, la culpa no és dels joves». La presentadora de 'Mediaset' no ha tingut pietat contra la gent que ha perpetrat aquestes aglomeracions i també ha demanat explicacions al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: «Això és el que passa quan no hi ha ningú al comandament».

«S'ha limitat a apartar-se i a deixar tot en mans dels tribunals»

«El govern espanyol va prometre una legislació que permetria a les autonomies tenir eines per actuar. L'executiu s'ha limitat a apartar-se i a deixar tot en mans dels tribunals», afirmava la periodista, que albira un panorama molt negre a Espanya en les pròximes setmanes. «Tots sabem la lentitud amb què actua la justícia. I la disparitat de criteris», ha dit.

El que val per a una comunitat no serveix per als seus veïns. A la Comunitat Valenciana i Balears, els tribunals superiors han donat suport el toc de queda, però al País Basc i Canàries l'han tombat. Canàries ho ha recorregut al Suprem acollint-se al decret del govern». Des del 9 de maig, el creixement dels contagis podria ser imparable si no s'executen una sèrie de mesures restrictives, que diverses comunitats porten demanant de forma legal a les últimes setmanes.

«El ministre de Justícia diu que estem davant d'una bona notícia perquè tornem a l'estat de dret i Carmen Calvo responsabilitza els magistrats assenyalant que el que ha de fer el Suprem és ajudar», prosseguia la presentadora. Ana Rosa incideix que s'ha de posar el focus en el partit que governa: «Els jutges han hagut de canviar la toga per la bata blanca de metge mentre el govern desapareix amb el president al capdavant».

La periodista de Telecinco critica el silenci de Pedro Sánchez

Per a la presentadora, parlem «d'una estratègia política calculada des de la patacada a les eleccions de Madrid», ja que des d'aquesta data «no ha tornat a dir res. No obstant això, les enquestes d'avui assenyalen que aquesta estratègia del silenci no li funciona», ha assenyalat. Finalment, la periodista recordava com el 2017 Pedro Sánchez no deixava de visitar cap comunitat d'Espanya en la campanya de les primàries del seu partit.

«Quatre anys després, quan les coses es posen lletges, s'esfuma i deixa al país a la deriva. Aquesta deixadesa de funcions delegant als tribunals ens ha portat al desconcert. Ha decaigut l'estat d'alarma, però estem alarmats, perquè aquesta situació només té un nom: el caos», ha sentenciat Ana Rosa.