Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ana Rosa Quintana i Alfons Arús

Ana Rosa i l'home que s'ha convertit en el seu pitjor malson en el moment més crucial

Ana Rosa no passa pel seu millor moment

Ana Rosa no passa per un bon moment. Alfons Arús li ha pres el tron del lideratge dels matins televisius. El presentador viu un dels seus millors moments a La Sexta.

Després de la marxa d'Ana Rosa per culpa del càncer, 'Aruser@s' ha superat el programa de Telecinco a la franja on coincideixen els dos espais. Amb tot, des del 3 de novembre passat, Arús ha vençut disset vegades a la seva franja, mentre que 'El programa d'Ana Rosa' ha triomfat quinze vegades.

Ana Rosa rep la pitjor notícia possible mentre es tracta del càncer

En aquests darrers dos mesos, tots dos programes han empatat en tres ocasions. A l'última setmana completa del 17 al 24 d'aquest mes, Alfons Arús ha guanyat quatre vegades i només hi ha hagut un empat.

Analitzant les dades de desembre, fins al dia 24 de desembre, 'Aruser@s' venç a la seva franja de forma total per primera vegada. Un fet històric per a La Sexta, i és que Alfons Arús s'ha anat fent el camí amb el seu programa sense fer gaire soroll fins a arribar a liderar les xifres d'audiència.

Pla general d'Ana Rosa Quintana parlant durant una videotrucada al saló de casa seva
Ana Rosa Quintana no esperava que el seu programa perdés el lideratge dels matins | MEDIASET

L'evolució mensual de l'espai presentat per Arús aquesta quarta temporada és fantàstica. Va començar amb un 14,6% de quota de pantalla, i la seva tendència en els dos mesos posteriors ha estat brutal. Ha aconseguit mitjanes del 16,9% i del 17,95%.

El mes de novembre, va lluitar de valent contra l'espai de Telecinco, però finament 'El programa d'Ana Rosa' va vèncer 'in extremis a l'espai d'Atresmedia.

'Aruser@s' venç en 'target comercial' a 'El programa d'Ana Rosa'

El mes de desembre, fins al dia 24, la mitjana del programa d'Arús ha estat lleugerament superior que la del programa de Telecinco: un 17,3% davant un 17,1%. Atresmedia ha sabut apostar des del principi per Arús i li ha acabat sortint bé.

Segons les dades de desembre, 'Aruser@s' segueix imparable en el seu ascens. El programa de La Sexta guanya el de Telecinco al 'target comercial', el segment que analitzen els anunciants publicitaris. Arús ha obtingut un gran 21,5% enfront del 18,9% d''El programa de Ana Rosa' aquest mes de desembre.

Alfons Arús
Alfonso Arús s'ha convertit en el 'rei dels matins' de la televisió | Cedida

Alhora, el programa de La Sexta venç entre els joves (14,6%). Ho fa, també, entre els espectadors de 25 a 34 anys (22,8%), els de 45 a 54 anys (21,3%) i els de 55 a 64 anys (21,3%). El públic està format, principalment, per homes (18,6%), si bé el percentatge de dones està a un bon nivell (16,3%).

El 'sorpasso' d'Alfonso Arús a Ana Rosa Quintana

Atenent les dades dels darrers dos mesos, les dades són similars. El programa d'Arús cau en el seu lideratge algun dia, però continua amb la fermesa de les últimes setmanes.

La diferència entre 'Aruser@s' i 'El programa d'AR' és una dècima per La Sexta, però l'avantatge al 'target comercial' passa a 3,9 punts. 

El programa dirigit pel català segueix primer des del començament de la temporada. La marxa d'Ana Rosa Quintana el 2 de novembre està provocant una evident caiguda de l'audiència.

Encara que 'El programa d'Ana Rosa' segueix amb el seu lideratge habitual als matins, només cal comparar-lo amb altres programes per veure els canvis. Alfons Arús mai no havia assaborit el lideratge, cosa que ha canviat d'un temps en aquesta part.