Primer pla d'Ana Rosa Quintana mirant cap amunt

Ana Rosa Quintana, sense paraules després de la confirmació del metge

Ana Rosa Quintana es queda sense paraules després de conèixer la dura realitat

Ana Rosa Quintana no va donar crèdit quan ha vist un impactant fil de Twitter sobre els problemes que pateix una companya de programa.

En aquest cas, la presentadora, que es continua tractant contra el càncer de mama, s'ha vist sorpresa amb les reflexions que ha exposat Sol Macaluso. Parlem de la reportera de moda que va saber transmetre a l'audiència la cara més humana dins de l'horror de la guerra.

Fotomuntatge d'Ana Rosa i Sol Macaluso plorant.
Ana Rosa s'ha quedat freda en llegir Sol Macaluso a les xarxes socials | CatalunyaDiari

Sol va ser enviada per la seva agència per cobrir la invasió de Rússia a Ucraïna i les seves cròniques de guerra van tocar el cor dels espectadors de 'Mediaset'.

Va ser la periodista revelació d'aquest conflicte bèl·lic, i ara ha estat la mateixa Sol la que ha explicat com li ha passat factura aquesta experiència tan dura.

Ana Rosa Quintana, impactada després de conèixer l'estat de la jove periodista

La reportera va compartir amb els seus més de 62.000 seguidors el procés que està vivint des que tornés a Espanya fa poc més de dues setmanes.

«Avui vaig tenir psicòloga i em va confirmar que tinc estrès posttraumàtic. 67 dies de cobertura van passar factura, el meu cervell segueix en estat d'alerta. I aquesta primera setmana a Madrid, he aconseguit dormir poc i res», comença el seu fil de Twitter.

«No m'alarma ni m'espanta. Però em fa reflexionar com el nostre cos es posa en estat d'alerta i rendeix al màxim en situacions d'estrès. Vaig fer el que havia de fer mentre el meu cos m'ho va permetre, i hi estic molt agraïda», deia.

Captura d'una intervenció de Sol Macaluso a 'El programa de Ana Rosa'.
Una intervenció de Sol Macaluso a 'El programa de Ana Rosa' | Mediaset

El que té clar Macaluso és que, tard o d'hora, tot tornarà a les vies de la normalitat: «A poc a poc el meu cervell anirà entenent que ja es pot relaxar. Que no hi ha bombes ni sirenes antiaèries que ens puguin despertar. Cadascú té els seus propis 'fronts de batalla' i la seva pròpia guerra que es posa en joc en viure la por en carn pròpia».

A més a més, Ana Rosa Quintana ha vist la jove valorar una xerrada amb un expert «superinteressant sobre com, en el meu cas, ha funcionat el meu cos i el meu cervell per poder seguir endavant amb la feina».

Sol Macaluso posa el focus a la salut mental

El cas és que Sol Macaluso ha incidit en la importància que té el tema de la salut mental. «És clau parlar de salut mental, sempre ho vaig dir i sempre ho diré. És molt important aprendre a escoltar-nos, ningú ens coneix com nosaltres mateixos. I si pel camí donem amb professionals que ens acompanyen i guien encara molt millor», confessava.

Captura de Sol Macaluso en una connexió amb Telecinco des d'Ucraïna.
Sol Macaluso, en una connexió amb Telecinco des d'Ucraïna | Mediaset

A més, la jove recorda a Twitter un altre moment que li ha vingut a la ment a col·lació del seu estat actual. «També aquest moment em retrotreu a una altra situació crítica a la meva vida: el 2014, després que el meu pare superés miraculosament un coma de quatre mesos, em va arribar l'estrès quan el meu cos i ment van poder relaxar-me. Vaig estar ingressada a l'hospital una setmana», ha escrit.

«Que increïbles són la ment i el cos humà, eh?, sempre a la nostra disposició quan els necessitem al màxim. En 2013 vaig poder estar quan el meu pare i la meva família em necessitaven. En aquest 2022 vaig poder estar quan la informació ho requeria, seguirem amb força i salut», prossegueix el seu 'speech'.

Finalment, Sol s'acomiada amb un lema que vol mostrar tots els seus seguidors. «Aprenguin a cuidar-se, escoltin-se i facin teràpia si senten que els vindria bé veure la seva vida des d'un dron (com dic jo). I si poden també meditin i, per això, els deixo un repte de meditació que vaig escriure l'any passat», concloïa el seu fil de Twitter.