Ana Rosa Quintana ha defensat una vegada més l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, en el seu darrer programa de la setmana, revolucionant els col·laboradors que han destacat per ser molt crítics amb Cifuentes. Concretament, durant l'emissió d'aquest divendres, 'El programa de Ana Rosa' ha informat sobre la darrera hora del judici sobre el 'cas màster' i els tertulians de l'espai televisiu han estat especialment durs amb la protagonista.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Una de les més crítiques amb Cristina Cifuentes ha estat Esther Palomera, periodista de 'eldiario.es', que ha carregat contra l'expresidenta de la Comunitat de Madrid per la petició de cinc anys de presó per a dos dels seus companys, Ignacio Escolar i Raquel Ejerique, per publicar aquesta informació. Palomera s'ha felicitat per l'absolució dels seus companys aquest dijous.
A l'altre costat de la taula, Isabel San Sebastián s'ha afegit a la crítica de la seva companya de debat i ha aprofitat per a llançar un dard enverinat: «Que el tracte sigui el mateix per a tots, que s'acabin els privilegis i que no es pugui falsificar un màster ni tampoc una tesi doctoral».
«Esperarem a veure què diu la sentència»
Davant aquestes crítiques, la presentadora Ana Rosa Quintana ha defensat una posició totalment contrària, demanant que es respecti la seva presumpció d'innocència. En aquest sentit, ha dit que «avui està declarant, però encara no hi ha sentència, eh? Esperarem a veure què diu la sentència quan n'hi hagi», ha sentenciat la presentadora de Mediaset.
Cal recordar que Cristina Cifuentes ha col·laborat diverses vegades amb Telecinco, especialment aquests últims mesos, on ha estat present en diversos programes de la cadena, tant per a parlar de temes polítics com del cor.
Cifuentes, al banc dels acusats
L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, s'ha assegut aquesta setmana al banc dels acusats en el marc del judici per la falsificació de l'acta del treball final del Màster de Dret Públic de l'Estat Autonòmic de l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid. En la seva declaració, Cifuentes va assegurar que els treballs referents a aquest curs els enviava directament en paper al catedràtic Enrique Álvarez Conde, mort l'any 2019.
En aquest sentit, va reconèixer davant la jutgessa que instrueix la causa que no ha trobat cap còpia dels treballs, ja que «no tenia gens d'interès» a guardar-los. Així mateix, l'expresidenta madrilenya va declarar que tampoc guardava una còpia de la resta de treballs lliurats en la resta de la seva vida acadèmica i que amb els del màster cursat en 2012 no va fer una excepció.
Aquesta és la principal tesi de la seva defensa, que ha desenvolupat durant almenys dues hores d'interrogatori. «És una documentació que m'envia la universitat, vaig actuar de bona fe donant per bo un document que em va remetre el rector», va explicar.
Documentació falsificada
Segons va explicar Cifuentes, el 21 de març de 2018, el digital ‘eldiario.es’ va destapar la polèmica. En la jornada prèvia, Cifuentes va explicar que va rebre una trucada de Marisa González, la seva cap de gabinet, explicant-li que hi havia periodistes investigant el cas. Una vegada publicada la informació, Cifuentes va donar l'única ordre que reunissin urgentment les proves sobre aquest màster.
Després d'això, la URJC li va remetre, segons la seva versió, una acta que la professora Cecilia Rosado va admetre el dilluns haver falsificat per pressions polítiques. Un extrem que també va negar l'expresidenta.