Ana Rosa Quintana està enganxada a la pantalla de la seva televisió després de la deriva que està prenent la invasió russa a Ucraïna. Tot i que no pot presentar el programa que condueix des de fa més de 15 anys, segueix atenta a les últimes informacions sobre aquest conflicte bèl·lic.
Ana Rosa Quintana sap de la vàlua d'una de les reporteres que està informant sobre el que passa en la invasió de Rússia.
Parlem de Sol Macaluso, que ha protagonitzat diversos moments emotius a les seves intervencions diàries al programa de Telecinco. Ja alguna vegada va trencar el cor de l'audiència, com la d'aquella nena, filla del seu guia, que va poder viatjar a Espanya per fugir de la guerra.
Ana Rosa Quintana, abatuda després de les darreres informacions sobre la guerra
A les últimes hores, Sol ha informat del canvi d'estratègia de Rússia sobre la seva invasió a Ucraïna. Les forces russes tenen un objectiu clar i no és altre que la seva ofensiva contra la central nuclear d'Energodar.
La periodista i col·laboradora de Mediaset detallava avui la preocupació del poble ucraïnès. «Abans el focus era a Kíev i ara és a Odessa per aquesta estratègia que té Rússia de deixar Ucraïna sense sortida al mar».
El cas és que Vladimir Putin vol deixar els ucraïnesos sense cap accés al Mar Negre. Alhora, la reportera ha posat el focus que «cada vegada sonen més les sirenes. Anirem al refugi per precaució», deia aquest matí a primera hora.
El canvi d'estratègia en la invasió russa que terroritza a Ana Rosa Quintana
Pel que fa als atacs a aquesta central nuclear, Sol va apuntar a les declaracions de Zelenski dirigides al cap rus. I és que l'acusa de «recórrer al terror nuclear» i advertia a tot el planeta que «cap país excepte Rússia no ha disparat mai contra centrals nuclears».
Per si no n'hi hagués prou, la periodista argentina ha comentat el següent. «Si això ocasiona una catàstrofe, seria deu vegades pitjor que la de Chernobyl».
Aquesta actuació de Rússia provoca que estiguem vorejant la catàstrofe nuclear més gran de la història, va assenyalar el ministre d'Energia d'Ucraïna, German Galuschencko. Aquest també va posar el focus en què «l'agressor continua clavant cops demolidors, no l'atura ni els milers de víctimes ni els danys».
Considera que després d'aquest atac, Putin no està satisfet de ferir Ucraïna i vol que altres pateixin igual més enllà d'aquestes fronteres. «Ara volen destruir tothom», va exposar al seu perfil de Facebook. Galuschencko va avisar que l'exèrcit rus va fer servir tancs, artilleria i coets contra la central nuclear, «segons les conseqüències que tindrien les seves accions».
La complicada tasca dels reporters de guerra a Ucraïna
D'altra banda, la companya d'Ana Rosa Quintana també va parlar sobre l'entrada de recursos al país. «Ahir vaig veure per primera vegada un caixer automàtic que havia tornat a funcionar. És la primera vegada en nou dies que veig gent podent accedir a diners en efectiu». Alhora, va exposar que els veïns continuen mostrant la seva solidaritat i coordinant grups de voluntaris.
Amb el nombre més gran de punts de control i la intranquil·litat del poble, cada vegada els reporters tenen més difícil exercir la seva tasca sobre el terreny.
N'és una mostra el relat que exposa la reportera d'Ana Rosa. L'argentina explicava que «després d'una connexió vaig estar envoltada per un grup de civils i per l'afany de defensar la seva ciutat ens van intimidar una mica». Alhora, explicava que els «van bloquejar el cotxe amb pedres i un tenia una arma».