Primer pla d'Ana Rosa Quintana mirant cap amunt

Ana Rosa Quintana s'emporta un revés després de revelar que té càncer

La presentadora, que està de baixa pel càncer que pateix, veu com el seu programa ja no funciona com abans

Ana Rosa Quintana segueix a casa recuperant-se del càncer de mama que li van diagnosticar fa unes setmanes. I ara ha rebut una notícia que ha suposat un cop dur per a ella. El programa que presenta a Telecinco comença a notar la seva absència, i el públic ja no respon com abans.

 

Divendres passat, aquestes dades van caure com un gerro d'aigua freda a la redacció. Els seus companys encara estan en xoc davant pel fet que l'ha periodista s'hagi hagut de retirar durant un temps.

Davant l'absència d'Ana Rosa, els directors de l'espai van confiar-ne les regnes a Joaquín Prat i a Patricia Pardo. Ja ho havien fet abans, quan la van substituir durant les vacances, però en aquesta ocasió els resultats són diferents.

Els espectadors han decidit donar l'esquena al magazín matinal de Telecinco. Troben a faltar la líder del grup, que ja fa dinou temporades que presenta l'espai.

Els matins televisius estan sent bastant moguts. 'Espejo publico' va viure uns moments de ressorgiment a gràcies a la cobertura que van fer del volcà de La Palma. I això li va permetre passar de la tercera posició fins a la primera, en una remuntada gairebé històrica.

Ana Rosa i Susanna Griso, primer pla de les dues
Ana Rosa Quintana i Susanna Griso, amigues i rivals als matins | GTRES

Ara, 'El programa de Ana Rosa' ha vist com el seu competidor a Atresmedia ha guanyat força. La setmana passada, la sorpresa la va donar 'Aruseros', el programa que presenta Alfonso Arús a La Sexta. El català va aconseguir ser líder en quota de pantalla amb un 20,5% al tram principal de l'espai.

Això es traduïa en un total de 478.000 espectadors. Una xifra lleugerament inferior a la del magazín de Mediaset, que aquest dijous es conformava amb 509.000 seguidors i una quota de pantalla del 17,9%.

Aquestes xifres comencen a preocupar la cadena de Fuencarral, que veuen com Atresmedia els va atrapant. Les xifres de La Sexta van suposar un rècord històric de la temporada, ja que van relegar de nou 'Espejo Público' a la tercera posició.

El programa de Susanna Griso va obtenir una quota de pantalla del 13,1%, amb 369.000 espectadors al tram principal.

La presentadora al plató
Els espectadors de Telecinco troben a faltar Ana Rosa Quintana | Mediaset
 

Ana Rosa Quintana, sorpresa pels resultats de la competència

L'entorn d'Ana Rosa Quintana té la impressió que l'espai d'Antena 3 està controlat pel que fa a l'audiència. Però el que realment crida l'atenció és l'enlairament d'Arús, que fa uns anys va començar pràcticament de zero  i ara ja es fa amb els grans de la televisió.

Aposten per un format totalment diferent, molt més fresc, i sense enganxar-se tant a l'actualitat. Intenten competir contra els seus rivals amb unes armes ben diferents. I ara comencen a recollir els fruits de la feina dels últims temps.

En qualsevol cas, no és la primera vegada que l'espai de La Sexta desbanca el programa matinal de Telecinco. L'abril passat, amb Ana Rosa al capdavant de l'espai, també ho van aconseguir. Al començament de la temporada, la periodista es va aixecar amb una notícia inesperada.

Per primera vegada a la història, La Sexta havia aconseguit un rècord d'audiència, amb un share del 19,7% durant la franja de les 9:00 a les 11:00. Tot i que Telecinco va obtenir una mitjana del 21,3% i 735.000 espectadors, l'inici de la jornada va ser per a Atresmedia.

Aquest repunt del programa d'Alfonso Arús va sorprendre molt. Sobretot si es té en compte que venia d'un setembre, el del 2020, en què amb prou feines arribava al 10% de share i ocupava la quarta plaça, darrere de TVE amb 'La hora de la 1', programa que aleshores presentava Mónica López.