Muntatge Andrea Janeiro i Belén Esteban

Andrea Janeiro descobreix de la pitjor forma el problema amb l'addició de la seva mare

Andrea és testimoni directe d'allo que la seva mare ha relatat a Telecinco

Andrea Janeiro viu lluny, però segueix tot el que passa a Espanya. Mare i filla estan en contacte permanent i Andrea sabia que l'última aventura televisiva de Belén Esteban l'ha portat a Secret Story.

Ella prefereix portar una vida tranquil·la i anònima a Anglaterra. Allí estudia i treballa, llaurant-se una interessant carrera professional que compagina amb l'ajuda que ofereix a l'empresa familiar.

Andrea Janeiro
Andrea Janeiro a una de les seves últimes aparicions a Espanya | GTRES

Amb Sabores de la Esteban, Andrea té una oportunitat d'or per demostrar els seus coneixements en màrqueting i empresa per llançar la marca a escala internacional.

La vida somriu a Andrea ara mateix. També a Belén. Totes dues gaudeixen fent el que els agrada laboralment i personalment també els va fenomenal.

No sempre va ser així. Andrea va viure de jove els excessos de Belén una etapa força fosca que ara Belén ha qualificat «d'anys dolents». Veient la confessió que ha fet a l'espai televisiu de Telecino, Andrea ha pogut recordar - i assabentar-se - del que havien viscut Belén durant aquell temps.

Andrea Janeiro i les seves vivències que prefereix no recordar

Andrea era jove quan va passar allò però ho recorda. Si bé és cert que la seva progenitora sempre va anar amb molta cura perquè Andrea no presenciés segons quines coses, els problemes l'afectaven igualment.

Belén ha explicat ara que va tenir «uns anys dolents en què ningú confiava en mi. Jo vaig decidir confiar en mi en aquell moment». Belén el relatava davant de l'atenta mirada d'alguns dels participants del reality.

Belén Esteban participant al programa 'Secret Story'.
Andrea Janeiro ha vist com la seva mare es sincerava a 'Secret Story' | Mediaset

«Jo de veure'm abans i ara... Ara sí que sóc jo», ha explicat Belén.

Andrea és testimoni directe del canvi que ha fet la seva mare, veient-la fa deu anys i ara. La Belén que vam conèixer al principi de la seva trajectòria televisiva es va anar apagant amb el pas dels anys.

«Jo lluitava amb mi mateixa i em venia el mal fins que vaig dir "fins aquí". Jo em mirava al mirall i deia "valc molt..."». El 'mal' a què es refereix Belén són les substàncies a què durant molts anys va ser addicta.

Fins que va decidir guarir-se i va desaparèixer de la vida pública i de la televisió durant una temporada. Aquella experiència la va marcar i també Andrea que veia com, finalment, la seva mare es recuperava definitivament.

La felicitat d'Andrea en veure el moment actual de la família

Andrea és feliç en veure com la seva mare està ara. Belén ho explica entusiasmada: «Tinc la meva família, que tampoc és perfecta, però és la meva família, tinc el meu marit, la meva filla, la meva feina... has de llençar i uns dies et costarà més que altres eh!».

Realment Belén, malgrat les seves polèmiques i sortides de to, ha estat un exemple per a milions de persones i ha sabut ressorgir de les cendres.

La de Paracuellos ha detallat diverses vegades l'infern que va viure i com va poder tirar endavant. Fa uns mesos, es mostrava contundent assegurant que «els que hem estat a la droga ha estat perquè ens ha donat la gana». Amb això volia exculpar completament la família del problema que va tenir.

Lluny queda la següent (i penosa) imatge de Belén Esteban:

«Cada família ho gestiona com sap, El que vol sortir, encara que costa molt, surt», deia Belén, anys després. Ella és el viu exemple d'aquestes paraules que van ressonar al plató de Sálvame amb una força inaudita.

Belén no és partidària de parlar gaire d'aquest tema. Sap que és molt dolorós per a tota la família i principalment, per a la seva filla Andrea. Tot i això, quan ha hagut de llançar un missatge a favor de la rehabilitació, ho ha fet.

En aquest tema, el que diu és completament coherent, ja que ella és el viu exemple del que Andrea es pot sentir totalment orgullosa.