La dona de Mainat trenca el silenci: «És fred, calculador, venjatiu i abusiu»

Ángela Dobrowolski declarava la seva innocència davant les càmeres de Cuatro

Angela Dobrowolski i Josep Maria Mainat amb el seu fill a 'Joc de Cartes' de TV3
Ángela Dobrowolski declarava la seva innocència davant les càmeres de Cuatro | TV3

El cas Mainat continua molt viu als mitjans de comunicació. Des que sortia a la llum el presumpte intent d'assassinat del conegut productor català Josep Maria Mainat en mans de la seva dona, Ángela Dobrowolski, tots dos han format part de l'actualitat diàriament. Però, fins al moment, ella no s'havia pronunciat al respecte. Aquest passat dimecres, finalment, Ángela trencava el silenci.

En contraposició amb la versió de Mainat, la mare dels seus dos fills concedia una entrevista a 'El punto de mira' de Cuatro per acusar el català d'«abús físic i psicològic» i per proclamar-se del tot innocent, tot i que el seu relat sobre els fets presenta certes contradiccions.

De «gendre daurat» a «fred, calculador, venjatiu i abusiu»

El programa, lluny de quedar-se a Barcelona, decidia desplaçar-se a Almeria, lloc natal d'Ángela, per aprofundir més sobre la seva vida i poder dibuixar una cronologia des que era petita fins ara, quan, als seus 37 anys, està sent investigada pel presumpte assassinat del seu marit.

De família humil, Ángela s'hauria enamorat del català poc després d'arribar a la ciutat comtal amb 24 anys, mentre feia pràctiques de model. Mainat era el «gendre daurat» pels seus pares, un home «ric i poderós», tot i que, segons Ángela, no hi havia interès econòmic en la relació i s'estimaven de veritat. Vuit anys després, assegura tenir «records bons», tot i el drama que ara viuen.

L'alemanya assegura que Mainat i ella es van anar distanciant fins que, segons diu, va arribar el maltractament psicològic i Mainat es convertia en «una persona que mai abans havia conegut». «És fred, calculador, controlador, venjatiu, abusiu...», assegura Ángela, que al mateix temps reconeix haver-li estat infidel, però a conseqüència de la situació que travessava el seu matrimoni. 

Contradiccions en el relat dels fets

«En l'atestat hi ha més d'una incoherència i més d'una mentida absurda, com que jo no sabia que el glucòmetre no tenia memòria. Quin familiar d'un diabètic es creu això?», justifica Ángela en parlar de la investigació. Però d'altra banda, cau en contradiccions. 

En el seu relat de la fatídica nit en la qual Mainat acabava ingressat per un coma hipoglucèmic, segons ell, provocat per la seva dona en injectar-li una sobredosi d'insulina mentre dormia, Ángela reconeix haver-se llevat tretze vegades per insomni, a menjar alguna cosa dolça. Però ella mateixa assegurava prèviament que no hi havia res de sucre a casa d'un diabètic.

Dobrowolski acabava parlant a les càmeres de Cuatro d'«errors» de la justícia en contra seva, que ella anomena «favors». Mainat, per la seva banda, no ha volgut dirigir-se de moment als mitjans de comunicació. El català declararà aquest diumenge i Ángela serà interrogada per segona vegada.

Nerviosa i emocionada, a estones

«A Ángela, el confinament va enxampar-la amb un dels seus amants a casa. El seu amant no tenia on anar i això va fer que tot esclatés i comencés a enfosquir-se encara més la relació amb Mainat, segons la seva versió», explica Juan Serrano, director del programa, sorprès amb les cinc hores d'entrevista, que descriu com a «potent i espectacular».

Amb moments de nervis i altres més serens, Dobrowolski hauria afrontat l'entrevista mostrant-se emocionada en moments concrets de la conversa. Per contra, quan tocava parlar de la investigació del suposat assassinat al seu marit, s'hauria concentrat i hauria posat més atenció en donar la millor resposta possible, explica l'equip.

Ara doncs, amb les estrambòtiques escenes viscudes a la porta de la casa de Mainat i gravades per la premsa, i amb la versió d'Ángela feta pública, la investigació sobre un dels casos més surrealistes continua.


Comentaris

envia el comentari