Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Anna Simon

Antena 3 té un problema amb les seves presentadores: una altra que se'n va

La cadena veu com els rostres masculins creixen en pantalla, però la presència de dones és mínima

Fa anys que Antena 3lluita per aquest model de televisió que molts han anomenat com a televisió familiar o televisió blanca. La competència també s'hi refereix sovint com la televisió trista, entenem pels continguts que fan i la manera que tenen d'enfocar-los.

Tot i que fa temps que aquest terme ja no s'escolta, s'entén que és perquè les audiències d'una cadena i l'altra ja no són tan diferents com fa anys. Telecinco va veure el cel quan es va adonar que Antena 3 ja no apostaria per formats del cor, deixant-los pista lliure per explotar el gènere.

Antena 3 es va començar a especialitzar en concursos, en programes que havien de fer molt riure des de casa i que res no tingués a veure amb els mals rotllos. Només rialles, famosos jugant i gent guanyant diners per anar als seus concursos.

Al final, igual que amb els programes del cor, la gent s'acaba avorrint. En aquest aspecte, Antena 3 a poc a poc va fent alguns passos enrere i amb l'arribada de Sonsoles Ónega van tornar a introduir una mica de premsa rosa, però no com abans.

En tots els concursos, tant d'Antena 3, com de la seva germana petita La Sexta, els presentadors són homes de màxima confiança com Arturo Valls, Manel Fuentes o Juanra Bonet.

Programa El circulo vicioso de los famosos
Tots els programes d'Antena 3 són presentats per homes. | ATRESMEDIA

Al final una cadena busca agradar i que els anunciants vulguin sortir als programes. Antena 3segueix amb un Pablo Motos estimat i odiat a parts iguals. Un altre cop, un home que presenta i dues dones les quals compleixen la quota.

Susanna Griso als matins i Sonsoles Ónega a les tardes. Enmig d'homes, homes i més homes que presenten. Potser qui estigui llegint això pensa: «Bé potser no hi ha dones que vulguin o encaixin en aquests formats».

Doncs sí que n'hi ha i la mateixa cadena les ha deixat escapar cada cop que han pogut. Anna Simón va començar presentant concursos de trucades de matinada fins a convertir-se en un referent de la televisió d'entreteniment. Va passar per totes les cadenes i ens vam alegrar quan vam veure que Antena 3 tenia grans plans per a ella.

Uns plans que es van limitar a ser col·laboradora de 'Zapeando' i 'El Hormiguero', però que la van privar quan va intentar buscar feines complementàries a l'autonòmica catalana. El pitjor de tot és que la van treure per la porta del darrere i ja no es va saber mai més res. 

Ana Morgade ha hagut de sortir a buscar allò que tant mereixia

De la factoria de 'Zapeando' també n'ha sortit Ana Morgade, una de les còmiques més talentoses d'aquest país i que més agrada al públic. Un altre cop Antena 3 no va saber retenir-la i oferir-li un format que estigués a la seva alçada. Ara, Televisió Espanyola li ha donat l'oportunitat que no van saber crear a la privada.

Ahir va estrenar 'Vamos a llevarnos bien', un nou format setmanal en horari de màxima audiència i que va començar amb uns resultats una mica fluixos. Però que millorant algunes seccions, definint millor els col·laboradors i amb una campanya de publicitat més generosa, anirà cap a millor.

La matèria primera la tenen. Ana Morgade justifica qualsevol format i té una gràcia natural i una espontaneïtat que costa molt de trobar. En una època en què sembla que tothom que tingui TikTok és capaç de fer un programa de televisió.

En aquest programa, també hi col·laborarà Anna Simón. Els dos exemples que avui us hem posat reunits en un mateix format.

Fa uns dies comentàvem també el cas de Cristina Pedroche, moltes promeses i la mateixa tècnica. Col·laboradora de 'El Hormiguero' i alhora de 'Zapeando'. Però amb propostes de projectes que se li escapen una vegada i una altra.

Foto de Cristina Pedroche concursant a 'Pasapalabra'.
Sembla que Cristina Pedroche tindrà el seu lloc. | Antena 3
 

Ara sembla que amb ella es farà justícia. Això si, després que Luján Argüelles, que la tenien com la primera opció, els sortís malament i acabés caient a Televisió Espanyola. Crec que com a espectadors hem de ser més crítics i exigir també la quota de dones en programes que de manera permanent estan protagonitzats per homes.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp