Fotomuntatge del rei Felip VI i la seva germana Ingrid Sartiau pixelada

Ingrid, la desconeguda germana del Rei Felip que ha aparegut a casa seva

Al rei Felip li creixen els problemes amb la tornada del seu pare a Espanya

El rei Felip porta uns dies de tràfec constant des que el seu pare va anunciar i va executar el seu retorn a Espanya. Després de dos anys vivint a Abu Dhabi i contra el criteri del seu fill, Joan Carles va venir uns quants dies a Espanya amb gran enrenou.

El rei emèrit va estar a Sanxenxo, participant en una regata i abans de marxar va passar per la qual un dia va ser casa seva, El Palau de la Zarzuela. Allà va passar unes hores amb el seu fill, una trobada que alguns defineixen com a tens i altres com a cordial. Com a resultat, l'emèrit se'n va anar sense fer parada a Barcelona, on tenia prevista una revisió mèdica.

Muntatge rei Joan Carles i rei Felip
El Rei Felip viu inquiet per les decisions imprevistes del seu pare | Catalunya Diari

Tot i que la Casa Reial va truncar els seus plans a la capital catalana, el rei va assegurar que tornarà aviat. Però, el rei Felip vol evitar-ho costi el que costi. No es tracta que no vingui a Espanya, segons fonts coneixedores del tema, sinó que deixi passar un temps per calmar els ànims.

El seu pas per Madrid, abans de tornar a Emirats Àrabs, va provocar una visita de la qual gairebé ningú es va adonar. De fet, ho ha destapat 'El Mundo'.

El Rei Felip, atònit amb tots els que diuen ser els seus germans

El rei Felip està sempre inquiet pels escàndols que suposadament afecten el seu pare. A més de les qüestions econòmiques, al rei emèrit li han «sortit» uns quants fills al llarg dels anys. Es tracta de persones que afirmen que el seu pare és Joan Carles, malgrat que no ho han pogut demostrar, ni judicialment ni biològicament.

Tot i això, tots tenen els seus arguments i les seves històries personals i fins i tot alguns s'han atrevit a anar als jutjats per demostrar la filiació. És el cas d'Ingrid Sartiau. Nascuda a Bèlgica, actualment té 56 anys i es dedica a la certificació de diamants.

Ingrid va néixer un any després que la Infanta Cristina i dos anys abans que el rei Felip. Sartiau va presentar una demanda al Tribunal Suprem el 2015 encara que va ser desestimada al·legant l'aforament del rei emèrit i declarant que incorria en contradiccions.

Tot i això, no es va rendir, ja que la seva mare li va confessar que era el seu pare amb tot luxe de detalls i fins i tot hi ha unes suposades cartes manuscrites. Sartiau va tenir certa atenció quan va ser entrevistada a 'El Programa de Ana Rosa' on va reclamar novament una oportunitat per demostrar la seva veritat.

Joan Carles, lògicament, fa orelles sordes a les pretensions de la dona, de la mateixa manera que mai ha volgut atendre tampoc Albert Solá o María Alexandra. I és que ells també afirmen ser fills del monarca, cadascú amb la seva història, proves i raons.

La germana del Rei Felip intenta parlar amb Joan Carles

Ingrid Sartiau va veure una oportunitat d'or per contactar per fi amb el seu presumpte pare quan Joan Carles va venir a Espanya. Així que, ni curta ni mandrosa es va plantar a les portes del Palau Reial el mateix dia que el rei emèrit visitava el seu fill. La dona esperava creuar-s'hi i poder-li demanar explicacions.

Va estar unes quantes hores esperant, però, com era evident, ningú la va atendre i no va aconseguir creuar-se ni amb l'emèrit ni amb el rei Felip. Prou embolic hi hauria discutint pel tema de passar per Barcelona i tornar a Espanya aquest mes de juny, com era la intenció inicial de Joan Carles.

Imatge d'Ingrid Sartiau a les portes del Palau Reial
El rei Felip ha rebut una inesperada visita a la Zarzuela | Cuatro

Sartiau va declarar al seu moment que li faria molta il·lusió poder parlar amb el seu pare. És més, aquest desig es va incrementar quan va néixer el seu primer net, el que seria un besnet per a l'emèrit. L'única esperança que ara té Ingrid de demostrar que és germana del rei Felip és que l'emèrit es faci una prova d'ADN.

En declaracions a Cuatro, afirma que encara hi hauria possibilitat, judicialment parlant, de presentar un recurs al Tribunal Suprem i fins i tot estaria disposada a acudir a Estrasburg.