Sánchez Vicario en una foto de archivo

Recordes Arantxa Sánchez Vicario? Torna a patir un cop sever en la seva vida

Arantxa Sánchez-Vicario està vivint un traumàtic procés de divorci amb el seu marit. El procés, a mitges entre Estats Units i Espanya.

Arantxa Sánchez Vicario ha estat durant molts anys al mig dels focus de l'atenció mediàtica pels seus èxits incontestables en el tennis, però també ho ha estat, aquests darrers anys pels problemes judicials que ha protagonitzat amb la seva exparella, Josep Santacana.

Ara torna a patir un important cop a la seva vida i és que la justícia de Miami (Estats Units) que portava el seu divorci ha estipulat que ha de pagar una pensió al seu  exmarit  de 371 dòlars mensuals, amb relació a la manutenció dels seus fills.

La sentència del jutjat de Miami

Després d'haver realitzat moltes peticions, que no han estat escoltades, la magistrada que portava el cas va aconseguir que Arantxa presentés un affidavit complet, això és una declaració de béns, on es reflecteix la seva situació econòmica real. Després d'això, la magistrada ha fallat que l'ex tennista ha de pagar al seu exmarit 371 dòlars mensuals, tot i tenir la custòdia compartida.

Segons el que es dedueix després de la condemna, Sánchez Vicario no estaria arruïnada, com ella mateixa ha defensat en més d'una ocasió. A més, també s'entén que té més ingressos que Josep Santacana, la seva exparella amb qui va estar casada diversos anys i a causa de qui la tenista va començar una dura guerra contra la seva pròpia família.

Santacana li demanava una quantitat de 760 dòlars mensuals, que la magistrada ha reduït als 371 al·legant que, degut al coronavirus, els ingressos de l'extenista s'han vist reduïts. Fins ara, Arantxa pagava una mensualitat de 800 dòlars a el mes a Santacana, però durant l'Estat d'Alarma aquesta pensió va quedar congelada i no s'efectuava.

Va ser el passat 4 d'agost quan l'exmatrimoni es va veure les cares per última vegada, precisament al jutjat de Miami. Tan sols queda un aspecte per resoldre i és que la magistrada va acusar Arantxa d'haver acudit al jutjat amb «les mans brutes», tal com apunta 'Vanitatis'.

Segons l'escrit de la sentència: «El tribunal entén que l'esposa arriba a la cort amb les 'mans brutes' perquè presenta una demanda simple de divorci sense esmentar els acords pre i postnupcials». D'aquesta manera, segons la justícia americana, Arantxa Sánchez-Vicario buscaria «un repartiment equitatiu contra els béns de l'espòs per saldar, segons sembla, les seves pròpies infraccions tributàries».

L'acció que va iniciar l'equip jurídic d'Arantxa Sánchez Vicario va ser la de presentar un recurs, que en aquests moments està en procés de resolució judicial. Aquest és l'últim procés judicial que es durà a terme entre tots dos en terres nord-americanes, ja que la causa es traslladarà cap a terres espanyoles.

El procés de divorci d'Arantxa Sánchez-Vicario i Josep Santacana seguirà a Barcelona

A Espanya, però, l'Audiència segueix sense dictaminar cap error sobre el divorci de l'exparella. És el Jutjat número 2 d'Esplugues de Llobregat (Barcelona) el que ha de decidir la resolució, però en un principi també li havia donat la raó a Santacana.

Segons 'Vanitatis', aquesta resolució pot donar-se a finals d'aquest mes d'agost. Mentrestant, el tribunal barceloní ha demanat que les dues parts presentin tota la documentació relacionada amb el cas de Miami per poder determinar una resolució de garanties.

El futur de l'ex matrimoni es va aclarint poc a poc i tot i el que queda per resoldre judicialment, el procés pot resultar més perjudicial per a Arantxa que per a Josep. Fa un temps coneixíem que el Banc de Luxemburg havia presentat una querella criminal contra l'exmatrimoni, fins i tot va arribar a demanar presó per a l'ex tennista. És per això que, si s'acredita mitjançant sentències que Arantxa té diners, és possible que això afecti de manera negativa a l'extenista, ja que quedarien invalidades les seves declaracions de fallida econòmica.