Fotomuntatge d'Irene Urgandarin i Juan María Urdangarin

Juan, l'altre avi d'Irene Urdangarin que ja va avisar què passaria abans de morir

Irene Urdangarin sap que el seu familiar tenia clar que les coses no anirien bé

Irene Urdangarin continua patint per la separació dels seus pares, després que es publiquessin unes fotos d'Iñaki amb una altra dona que no era la seva. Aquesta situació l'entristeix igual que el fet que la seva àvia Sofia hagi marcat certes distàncies per l'esmentat divorci.

Però, a més a més, està trista perquè se'n recorda del seu avi patern, Juan María Urdangarin, que ja va alertar abans de morir que el seu fill es complicaria la vida.

En concret, qui va ser president de Caja Vital va saber que al seu fill se li aniria de les mans la seva situació. De fet, ho va tenir clar en el moment que va conèixer que estava sortint amb la filla del rei Joan Carles I.

Irene Urdangarin, trista davant l'absència de Juan María Urdangarin

La filla de la infanta Cristina es troba especialment trista aquests dies perquè s'han complert deu anys de la mort del seu avi Juan María Urdangarin, qui va morir als 79 anys a conseqüència d'una greu malaltia.

Des de llavors, va deixar trencada la seva dona, Claire, els seus set fills i els seus nets. Una família que segur el recorden d'una manera especial en aquest aniversari encara que, de moment, no s'hi ha desvelat cap acte.

Imatge de Juan Urdangarin a una conferència
Irene Urdangarin recorda ara al seu avi Juan María en el desè aniversari de la seva mort | Europa Press

Juan María era un home de negocis que comptava amb unes conviccions religioses molt fortes i que va intentar inculcar els seus fills grans valors. Entre aquests, la moral i l'honorabilitat. Precisament per aquest motiu es va intentar ocultar-li en tot moment els secrets del 'Cas Nóos' que va implicar el seu fill Iñaki.

Quan va saltar l'escàndol amb aquell entramat, Juan María, que l'anomenaven 'Txiki', estava intentant tirar endavant un infart cerebral i un altre coronari. Per això la seva família va voler amagar-li la investigació que implicava el seu fill petit, que va acabar a la presó més tard.

Imatge de Juan María Urdangarin passejant en cadira de rodes
A Juan María Urdangarin se li va intentar amagar el cas 'Nóos' per evitar el seu patiment | Europa Press

El benjamí dels Urdangarin no va acabar com al seu pare li hagués agradat. Un pare que ja va vaticinar que a aquell no sortirien bé les coses. Així, com explica 'Vanitatis', quan va saber que Iñaki estava sortint amb la germana de Felip VI va demanar una cosa al cercle més proper del seu fill.

Exactament, va sol·licitar a dos amics i companys d'handbol del llavors jove que romanguessin al seu costat en tot moment. Sí, que sempre li recordessin qui era, d'on venia i que li mantinguessin els peus a terra. I és que semblava saber que la nova vida que emprendria el canviaria i el faria creure que era algú realment important.

Doncs, sembla que l'avi d'Irene tenia raó. Segons aquest mitjà, «els seus millors amics no es van sentir còmodes amb qui va ser després duc de Palma. Notaven certa arrogància en les seves actituds i no trobaven l'afecte que sempre els havia mostrat. Així que molts van fer passes enrere i van deixar de ser íntims».

Imatge de Juan María Urdangarin i la seva dona Claire Liebaert
Juan María Urdangarin va demanar ajuda als amics del seu fill Iñaki | Europa Press

Irene Urdangarin, testimoni de la desfeta del seu pare

La neboda de Felip VI ara haurà conegut el vaticini del seu avi patern que es va complir amb escreix. Iñaki va perdre amics pel camí i es va veure esquitxat per un cas de corrupció que va acabar completament amb la seva reputació. És més, a causa d'aquest va ser condemnat a presó, on ha estat força temps.

Però aquí no ho ha quedat tot. Després ha vist que el seu matrimoni, que semblava que es mantenia contra vent i marea, s'ha trencat. I és que les imatges publicades amb una altra dona han fet que la infanta Cristina hagi decidit no aguantar més i trencar la relació.

Muntatge fotogràfic d'Iñaki Urdangarin i la seva filla Irene
Irene Urdangarin és coneixedora del caos que ha viscut el seu pare | GTRES

Ara, ell intenta refer la seva vida a tots els nivells, comptant amb el suport inqüestionable dels seus fills, germans i mare.