Foto oficial de la Reina Letícia

L'avís de Zarzuela: «No pots explicar el que saps de la reina Letícia»

Pilar Eyre ha confessat que fa anys que pateix pressió per part de la Casa Reial

Pilar Eyre s'ha posicionat com una de les periodistes especialitzades en la Casa Reial més consolidades, tant és així que fins i tot amb un simple tuit que va compartir fa uns dies sobre l'estat de salut de Joan Carles va aconseguir revolucionar a tot Espanya i que el mateix rei emèrit fos qui desmentís la informació que ella havia difós. La catalana té tanta influència i poder sobre el que succeeix al palau de la Zarzuela que molts li tenen enveja, però, tot i això, no ha estat fàcil arribar fins on està.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El que passa dins de la Casa Reial és completament confidencial, per tant, tot el que passa allà ha de romandre de portes endins i ni tan sols les filles de Felip VI i Letícia tenen permès parlar sobre els seus assumptes familiars amb els amics. I Pilar Eyre s'ha establert com una amenaça per a la privacitat de la Zarzuela, per aquesta raó, des de palau han tractat de totes les formes possibles de desmentir tota la informació que comparteix la periodista pel fet que li tenen por.

Pilar Eyre fa anys que rep pressió per part de la Casa Reial

Pilar Eyre ha revelat que fa temps que rep 'pressing' per part de la Zarzuela perquè deixi de compartir informació, però, és un fet que no ha deixat de succeir, tal com ella mateixa ha explicat ara al seu bloc de 'Lecturas'. La catalana va ser contractada pel programa dels dissabtes de Televisió, però tan sols va durar dos dies perquè des de la Casa Reial li van censurar i es van carregar el format.

Quan encara regnava el rei Joan Carles a Espanya, la periodista treia a la llum algunes coses insignificants com que el pare de Felip VI bevia 'whisky' o que es reia d'un acudit verd de Marujita Díaz. Però per poc que fos el que digués sobre el monarca, sempre rebia la trucada de la Casa Reial amb amenaces i advertències. «Això no es pot explicar... Deixes en molt mal lloc al rei! Que no es repeteixi. No sabies que no s'escriuen les converses privades de les majestats?», li deien.

Una cosa que mai ha deixat de succeir i, encara que Pilar Eyre ha aconseguit posicionar-se com una de les periodistes especialitzades en la Casa Reial més reconegudes, a canvi hi ha hagut de patir la persecució de la Corona. «Això no es pot explicar», li repeteixen constantment des de la Zarzuela.

Negada l'acreditació com a periodista

Els membres i els cercles propers de la Família Reial no la volen a prop i l'hi han demostrat en més d'una ocasió. La reina Sofia li va llançar una mirada assassina quan ella li va estrènyer la mà en lloc de fer-li una reverència, i la germana del rei Joan Carles, Pilar de Borbó, va trucar a Luis del Olmo perquè la fessin fora del programa en el qual estava treballant. «Van cridar al director del meu programa de ràdio perquè m'acomiadés. No ho va fer, però vaig haver de rectificar quan era veritat», ha assenyalat la catalana.

Tant de por li tenen que, fins i tot, li han negat en diverses ocasions la seva acreditació com a periodista. «Cada vegada que els Reis venien a Barcelona, com jo era persona 'non grata', m'havia de quedar fora, al carrer, barrejada amb el públic». Una cosa que ha estat possible perquè el gremi ha fet els ulls grossos i li han concedit a la Casa Reial el seu desig de mantenir a Pilar Eyre tan allunyada com sigui possible de la monarquia espanyola.

Malgrat tots els esforços que han fet des de Zarzuela per aconseguir aquest objectiu, la catalana no s'ha rendit i no només s'ha establert com una de les periodistes més reconegudes en aquest sector, sinó que, a més, ha aconseguit el que ningú havia pogut fins ara: la reaparició del rei Joan Carles després del seu exili el passat mes d'agost.