Primer pla lateral de Bernardo Pantoja

Bernardo Pantoja: els greus problemes legals que va tenir abans de morir

La vida de Bernardo Pantoja va estar marcada pels escàndols

Bernardo Pantoja, germà d'Isabel Pantoja i pare d'Anabel Pantoja, va morir el darrer 25 de novembre als 69 anys. Així ho va revelar el reporter de Salvame, José Antonio León, amb un tweet poc abans de les 11.00 h del darrer divendres.

Cal recordar que Bernardo Pantoja va ser ingressat a principis d'estiu d'aquest mateix any, però després d'una lleu millora el van enviar a casa. El germà d'Isabel arrossegava seriosos problemes de salut relacionats amb la diabetis i feia molt de temps que lluitava contra aquesta malaltia. Finalment, i després de filtrar-se el darrer dijous que l'estat de salut del germà d'Isabel era extrem, van anunciar la notícia luctuosa.

Fotomuntatge d'Anabel Pantoja i el seu pare, Bernardo Pantoja
Anabel Pantoja plora la mort del seu pare. | CatalunyaDiari

Bernardo Pantoja, una vida marcada pels escàndols

La veritat és que la vida de Bernat Pantoja ha estat plena d'ombres. La seva vida no va deixar indiferent ningú i el març del 1991 va sortir a la premsa la primera notícia que sobre la seva dubtosa forma de vida. Aquell any Bernardo va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori de documents bancaris i estafa. Per això, el pare d'Anabel Pantoja va acabar a la presó durant un temps.

Una dona es veia implicada en aquesta qüestió. Treballava en una empresa de neteja i era la persona que recollia els xecs que, segons l'acusació contra Bernardo Pantoja, falsificava i intentava cobrar-los posteriorment.

La polèmica vida de Bernardo Pantoja: va ser condemnat a presó

El 1996 Bernardo Pantoja patia un nou revés i es va tornar a asseure al banc dels acusats: va ser denunciat per un presumpte abús sexual d'una noia de 14 anys. Aquesta menor l'havia acusat d'haver-li fet tocaments al mig del carrer.

El pare d'Anabel, mort aquest divendres als 69 anys, es va defensar d'aquelles acusacions. Sempre va tenir clar que es tractava d'un muntatge per intentar treure'n diners per ser el germà d'Isabel Pantoja. Tanmateix, aquest cas va acabar de la pitjor manera per a ell. El fiscal va elevar la petició inicial d'un any fins als dos anys i quatre mesos de presó.

Després, l'any 2006, un dels germans d'Isabel Pantoja va viure un episodi realment dur després de ser apunyalat en un pub del barri de Triana.

Junco va cuidar el germà d'Isabel en els darrers anys

Bernardo, que es va casar per primera vegada amb Mercedes Bernal, amb qui va tenir una filla en comú, Anabel, va tornar a contraure matrimoni fa uns anys. El pare d'Anabel Pantoja es casava per segona vegada als 67 anys amb Junco.

Imatge de Bernardo Pantoja acompanyat de la seva parella Junco
Bernardo Pantoja i la seva parella, Junco, qui el va cuidar els darrers anys. | GTRES

Parlem d'una exballarina nipona que des de fa anys ha cuidat dia i nit el germà d'Isabel Pantoja. A aquella cerimònia no va acudir la seva filla perquè, com va expressar aleshores, «no tenia ni idea que es casaria i aquell dia no era a Sevilla», va sentenciar.

És cert que, malgrat tots els problemes del passat de l'andalús, la seva filla sempre li ha donat totes les atencions econòmicament. Des que li van diagnosticar aquesta diabetis, mai no li ha faltat res.

Ara, Anabel plora la mort del seu pare, que arriba en un dels moments més feliços personalment i professionalment de la seva vida.