Bertín Osborne un poco serio en un acto público

Salta la sorpresa: Bertín Osborne i el seu joc brut per no pagar impostos

Bertín Osborne, segons documents que de l'Audiència Nacional, va eludir pagar impostos al nostre país

En les darreres setmanes, el nom de Bertín Osborne ha esdevingut protagonista de l'actualitat. El motiu principal és el seu possible romanç amb una jove que ja ha estat amb diversos famosos.

 

Però avui el cantant és notícia per un motiu altre molt seriós. Sembla que, segons uns documents que estan en possessió de l'Audiència Nacional, va estar facturant a través d'una societat de Panamà. L'objectiu, lligat al fet que va fixar la seva residència a Luxemburg, era evitar el pagament d'impostos a Espanya.

Bertín Osborne i els seus «artificis econòmics»

El mitjà 'El Confidencial' ha sorprès avui publicant dades que deixen Bertín en dubte. Ell, que tant presumeix d'estimar el seu país, presumptament va fer tripijocs per no pagar impostos aquí.

Bertín Osborne seriós i mirant cap a un costat
Bertín Osborne, presumptament, va fer tripijocs per no pagar impostos aquí | Gtres

Segons la informació, el cantant va contractar com a gestor Joaquín Arespacochaga Llópiz. Un assessor que ha estat considerat «el presumpte cervell de la trama del PSOE que va desviar 14 milions d'euros de subvencions públiques».

Sembla que va ajudar l'artista a donar forma a un entramat societari recorrent a paradisos fiscals. Tot per poder eludir pagar impostos a Espanya, així com diversos deutes que tenia pendents amb l'Agència Tributària.

Per aconseguir-ho, Osborne hauria fixat la seva residència a Luxemburg i, a més, hauria cedit les contractacions a una empresa de Panamà. Això sense passar per alt que va assegurar no tenir garanties patrimonials per pagar un deute amb Hisenda quan tenia un iot i una finca.

Foto del personatge
'El Confidencial' ha deixat Bertín Osborne en evidència | Antena 3

Aquestes dades van arribar el 2013 a les mans de la Policia Nacional mentre registraven el despatx de l'esmentat gestor. Després, juntament amb els d'altres clients d'Arespacochaga, han estat remesos al Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional. L'objectiu d'aquest enviament és que els inclogui, segons 'El Confidencial', «en el procediment que l'Audiència manté obert des del 2016 sobre una trama de gestors fiscals».

«Trama que hauria facilitat estructures opaques a grans fortunes i corporacions privades per amagar diners a bancs de Suïssa i Andorra i impedir l'acció inspectora de l'Agència Tributària».

De la mateixa manera, el diari ha manifestat que tots els documents referents a les accions de l‟artista haurien prescrit. Van tenir lloc en el període de temps comprès entre els anys 2000 i 2006. No obstant això, estan sent analitzats per pèrits d'Hisenda, que podrien trobar noves irregularitats, per donar forma a un informe que serà enviat al jutge Pedraz.

Bertín Osborne parla sobre la notícia i es generen les primeres reaccions

El mitjà que ha donat la informació no ha dubtat a posar-se en contacte amb Bertín. Ell ha estat molt clar: «Va ser l'error més gran de la meva vida, fiar-me d'un assessor fiscal mentre jo vivia als Estats Units».

Així mateix, ha afegit: «Per aquell error, vaig pagar més de cinc milions d'euros i hi vaig ser jutjat. Espero no haver de passar per un segon judici 20 anys després».

Bertín Osborne al carrer sota el sol
Bertín Osborne ha pronunciat les primeres paraules després de publicar-se la notícia | Gtres

Malgrat el fet que pugui torna a ser jutjat davant la justícia o no, l'opinió pública l'ha posat al punt de mira. Avui les xarxes socials s'han omplert de missatges en contra seva: «Tan espanyol és que va fixar la seva residència a Luxemburg i tenia la pasta a Panamà».

Alguns comentaris són molt contundents. Bona mostra d'això és el següent: «Els patriotes com Déu mana, com Bertín Osborne i el seu amic el Rei, s'emboliquen a la bandera i defensen la unitat d'Espanya. Però evadeixen impostos i amaguen el seu patrimoni a paradisos fiscals».

«A mi, això, em fa urticària, però estic molt orgullós de pagar impostos». I en aquesta mateixa línia n'hi ha d'altres com aquest: «La bandera com una arma de saqueig massiu, és una constant: molt espanyol, molt conservador, admirador del règim... Per poder seguir saquejant aquest país que diuen que els pertany».

Fins i tot,  s'hi han unit cares conegudes com la periodista Esther Palomera, que ha escrit: «El patriotisme era això».

EL VÍDEO DEL DIA