Primer pla de Bertín Osborne.

Bertín Osborne confirma els rumors i confessa que s'ha acabat

Bertín Osborne lamenta que s'acabi malgrat els seus esforços

Bertín Osborne té una faceta d'empresari, a més de ser cantant i presentador.

De vegades, els negocis no progressen com a un li agradaria i cal donar-los de baixa. Sobre les seves societats, el televisiu ha hagut de veure caure una d'elles.

La societat El rincón de Bertín va començar a caminar el 2016 a Valladolid. Amb diversos socis franquiciats, Bertín va estrenar un bar amb el mateix nom de l'empresa.

Tot i que el presentador va posar totes les seves il·lusions en aquest negoci, només va durar mig any de vida. Això sí, crida poderosament l'atenció que el tancament va coincidir amb l'obertura d'una altra franquícia de les mateixes característiques a Madrid.

Bertín Osborne diu adeu malgrat els esforços

Després de l'adeu, va començar la guerra i els socis es van plantejar denunciar el presentador. Es queixaven amargament i acusaven el cantant que no havia fet prou publicitat. I per això va fracassar ràpidament.

Primer pla de Bertín Osborne
Una de les societats de Bertín ha tancat per «inexistència de béns». | GTRES
 

Així i tot, Bertín no va cessar en el seu afany i va voler intentar-ho de nou a Saragossa sota el nom de La casa de Bertín. 18 mesos després, el seu negoci va córrer la mateixa sort que a la seva anterior etapa.

Encara que aquesta vegada, l'ex de Fabiola Martínez va assegurar que el fracàs empresarial va ser degut a la pandèmia de la COVID-19. Actualment, l'empresa ha sortit a concurs de creditors, que ha acabat per «inexistència de béns».

Bertín no es rendeix i torna a obrir un negoci hostaler

El presentador no es dona per vençut i el mes de desembre passat va obrir un nou restaurant amb la seva filla Alejandra. L'obertura ha estat a Sevilla i porta per nom La Coartada. Pel que expliquen alguns veïns, el negoci va per bon camí i sembla que Bertín per fi ha tingut una mica de sort.

El cas és que El Rincón de Bertín SL no és l'única societat que ha patit modificacions. Per exemple, parlem de B. Osborne Intermediaciones, sobre espectacles musicals i la intermediació publicitària de la qual era l'únic administrador des del 2016 invertint el 2020 fins a 1.095.000 euros.

Imatge de Bertín Osborne cantant durant un concert
Bertín Osborne és al capdavant de diverses empreses. | GTRES
 

Aquell any, va rebre també dos crèdits ICO, un de 404.000 euros i un altre de 60.000. Són línies de finançament atorgades pel Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital per ajudar les empreses a alleujar els trastorns causats per la pandèmia.

A més, fa unes quantes setmanes, Bertín Osborne ha ampliat l'objecte social de l'empresa a 'agricultura, ramaderia i pesca'. Això vol dir que el cantant té nous projectes a curt o mitjà termini.

Les societats en què confia l'ex de Fabiola

D'altra banda, compta amb Corporativa Eucanor SL sobre la 'creació artística'. Fabiola Martínez, la seva exdona, és apoderada d'aquesta societat. Ara com ara, aquesta societat va obtenint resultats positius.

Bertín Osborne i Fabiola Martínez.
Fabiola és apoderada d'una de les societats del seu exmarit. | GTRES
 

Així mateix, també posseeix Crooner SL, sobre 'espectacles, expressions, activitats i manifestacions artístiques i culturals', i Striang 3000 SL, sobre el vi, i que comparteix amb diversos socis.

Alhora, a finals de l'any passat va donar d'alta dues empreses, com són Gabinete Integral de Transacciones SL i Sponsorizaciones Petrolíferas SL. A la primera de les esmentades, sobre l'arrendament de finques rústiques i urbanes, Bertín és l'únic administrador. L'altra societat, també com a únic soci, té com a objecte social la intermediació i l'assessorament de negocis d'instal·lacions petrolíferes.

El que busca Bertín és que els negocis que tiri endavant li donin prou solvència per deixar als seus fills la vida feta, encara que deixés de treballar. I si bé no ha acabat de tenir la millor sort en el món dels negocis, el presentador de Mi casa es la tuya no ha deixat mai de persistir. I finalment ha aconseguit tirar endavant les societats esmentades.