Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bertín Osborne en una roda de premsa a Barcelona

Bertín Osborne, fora de les seves caselles pel seu fill Kike: «Que algú pari aquesta barbaritat»

El presentador esclata a Instagram contra la 'Llei Celaá'

Bertín Osborne en una roda de premsa a Barcelona
Bertín Osborne esclata a les xarxes socials | Europa Press

Bertín Osborne ha explotat en xarxes socials a compte de la Llei Celaá, que es debat aquest dijous 19 de novembre en el Congrés, i que està ideada per la ministra Isabel Celaá. Aquesta llei té l'objectiu d'integrar als alumnes amb necessitats especials en centres ordinaris fixant un termini de deu anys. Molts pares de nens amb discapacitat estan indignats per aquesta decisió i alguns, com Bertín Osborne, ha esclatat en el seu compte d'Instagram deixant veure l'empipament que sent.

Bertín ha mostrat el seu empipament amb aquesta nova disposició que descriu com una «aberració. Com el meu hi ha dotzenes i dotzenes de milers de nens a Espanya que necessiten permanentment atenció a totes les hores del dia. No crec jo que en un col·legi ordinari vagi a haver-hi terapeutes asseguts al costat del meu fill o de molts milers com ell».

El cantant i presentador no veu correcte la integració de nens amb discapacitat en els centres escolars ordinaris, ja que per a Bertín a molts d'ells «hauran de canviar-los els bolquers cada dues hores, donar-los menjar, subministrar-los les medicines i intentar entendre el que els diuen. Això tenint en compte que estaran envoltats d'alumnes que no tenen cap problema i que, probablement tot l'afecte i tot l'amor que hi ha en un col·legi d'educació especial allí es tornarà en bullying».

«Jo no sé qui haurà estat l'il·luminat a qui se li ha ocorregut aquest canvi»

Bertín, que va crear al costat de la seva dona Fabiola Martínez la 'Fundació Bertín Osborne' per a donar suport i orientació a aquelles famílies que tenen fills amb alguna lesió cerebral, veu «impensable» la desaparició dels centres especials i la seva integració en els col·legis ordinaris.

«Jo no sé qui haurà estat l'il·luminat al qual se li ha ocorregut fer aquest canvi, perquè els que suposadament som beneficiats, jo sí que els dic amb seguretat que som els perjudicats perquè hi ha milers de nens amb lesions cerebrals de tota mena, però hi ha molts milers i no sé si dir centenars de milers que no tenen absolutament cap autonomia i que són cent per cent dependents. I a ells en un col·legi ordinari no els podran ajudar, ni podran millorar-los ni milloraran tampoc la seva qualitat de vida, sinó tot el contrari», respon Bertín.

«Tant de bo algú amb dos dits de front aturi aquesta barbaritat»

Osborne parla que la Llei que es debat avui en el Congrés «l'ha fet algú que no té ni idea del que està fent i que desconeix la problemàtica». I assegura que «nosaltres els pares seríem els primers que voldríem que els nostres fills anessin a un col·legi ordinari. El que passa és que no es pot lluitar contra la realitat, i la realitat és molt tossuda. Els nostres fills són com són i hi ha un percentatge enorme de nens com el meu que veuran perjudicat el seu desenvolupament i la seva vida, així que tant de bo que hi hagi algú amb dos dits de front que pari aquesta barbaritat».

D'altra banda, Mariana Llombard, directora del Col·legi Celia i Pepe d'Educació Especial, ha assegurat en 'La Razón' no entén per què es debat «el tancament dels centres d'Educació Especial i no el dels Centres d'Alt Rendiment, per exemple». Una altra professora, Lorena Lobato, afirma que en aquests col·legis d'Educació Especial «s'ofereix atenció individualitzada», difícil d'aconseguir en un centre ordinari. «Som dos professors per aula de quatre a sis alumnes, per a treure el seu màxim potencial», afegeix.